B550I Gigabyte vs MSI

Muyittin

Centipat
Bu iki ürün arasından hangisini tercih etmeyelim? VRM konusunda hangisi daha yeterlidir? Genel olarak hangisi iyidir?

MSI olan 8+2+1 faz yapısına sahipken Gigabyte olan 8 fazlık bir yapıya sahip. Yani burada MSI olan biraz daha iyi durumda.

Ryzen 5 3600. neye göre Gigabyte dediniz? B450 serisinde Gigabyte mini ITX modeli oldukça kötüytü. Fazları yetersiz ve VRM ısınma sorunu vardı. B550'de bu sorun çözülmüş mü?

Görsel açıdan sormadım.

Ben de görsel anlamda demedim. MSI olan daha fazla faza ve daha iyi heatsinklere sahip. Testleri yok o sebepten kesin konuşamıyorum ama MSI daha iyi gibi.

Ben de görsel anlamda demedim. MSI olan daha fazla faza ve daha iyi heatsinklere sahip. Testleri yok o sebepten kesin konuşamıyorum ama MSI daha iyi gibi.

Teşekkür ederim. Bir şey daha sorayım. MSI modelindeki fan bozulursa soğutmada büyük bir problem çıkar mı yoksa pasif olarak soğutması yeterli gelir mi?

Teşekkür ederim. Bir şey daha sorayım. MSI modelindeki fan bozulursa soğutmada büyük bir problem çıkar mı yoksa pasif olarak soğutması yeterli gelir mi?

Bunu denemeden bilemeyiz ama heatsinkler yeterince büyük gözüküyor yani bence bir sorun olmaz. Hatta sıcaklık azken sessiz çalışması için fanı dönmüyor bile olabilir.

Bunu denemeden bilemeyiz ama heatsinkler yeterince büyük gözüküyor yani bence bir sorun olmaz. Hatta sıcaklık azken sessiz çalışması için fanı dönmüyor bile olabilir.

Cevaplarınız için teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. Umarım fiyatları biraz düşer. Oldukça kötü bir durum. B450 mini ITX ile arasında 700 800 TL bir fark olması berbat.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı