B550M Pro-VDH ARGB destekliyor mu?

muratgullu

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,
Belirtmiş olduğum anakartın B550M Pro-VDH ARGB desteği var mı acaba? Bununla ilgili düzgün bir veri bulamadım maalesef.

Konu ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim.

Maalesef MSI B550M Pro-VDH anakartı, ARGB (addressable RGB) bağlantı noktalarına sahip değildir.

Hocam 3000 - 3500 ₺ aralığında destekleyen bir ürün varmı acaba bu kalitede?

Hocam 3000 - 3500 ₺ aralığında destekleyen bir ürün varmı acaba bu kalitede?
Birde klavuzunda Mystic Light Extension Control additional RGB or Rainbow strip added to your system with Dragon Center. yazıyor ama bu farklı bir şey mi?

Hocam 3000 - 3500 ₺ aralığında destekleyen bir ürün var mı acaba bu kalitede?

Bir de kılavuzunda Mystic Light extension Control additional RGB or Rainbow strip added to your System with Dragon Center. Yazıyor ama bu farklı bir şey mi?

Mystic Light extension Control özelliği, MSI'ın Dragon Center yazılımı üzerinden sisteminizdeki RGB aydınlatmaları kontrol etmenizi sağlıyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var:

MSI B550M Pro-VDH sadece standart RGB (12v) şeritleri destekliyor. Yani, tek renk üzerinden kontrol edilebilen klasik RGB şeritler kullanılabiliyor. Ancak, ARGB (5v) şeritleri desteklemiyor. Bu yüzden Mystic Light extension özelliğiyle ARGB şeritleri kontrol etmek mümkün değil.

Kısacası, Mystic Light özelliği var ama yalnızca standart RGB şeritlerle çalışıyor.

Anakart önerisine gelecek olursak sanırsam piyasada çok fazla eski chipsetlerden kalmadı ve iyi olan modellerin fiyatları çok uçuk. Uzun zamandır piyasayı takip etmiyorum. Kendimde B450 kullanıyorum B550, X470 baktım ama tam olarak istediğimi bulamadım.

Mystic Light extension Control özelliği, MSI'ın Dragon Center yazılımı üzerinden sisteminizdeki RGB aydınlatmaları kontrol etmenizi sağlıyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var:

MSI B550M Pro-VDH sadece standart RGB (12v) şeritleri destekliyor. Yani, tek renk üzerinden kontrol edilebilen klasik RGB şeritler kullanılabiliyor. Ancak, ARGB (5v) şeritleri desteklemiyor. Bu yüzden Mystic Light extension özelliğiyle ARGB şeritleri kontrol etmek mümkün değil.

Kısacası, Mystic Light özelliği var ama yalnızca standart RGB şeritlerle çalışıyor.

Anakart önerisine gelecek olursak sanırsam piyasada çok fazla eski chipsetlerden kalmadı ve iyi olan modellerin fiyatları çok uçuk. Uzun zamandır piyasayı takip etmiyorum. Kendimde B450 kullanıyorum B550, X470 baktım ama tam olarak istediğimi bulamadım.
Aslında böyle bir ürün buldum argb desteği mevcut ama bugüne kadar hep Asus kullandım farklılık olsun diye Msi düşünmüştüm.

Ürün hakkında bilgin var mı acaba?

Prime serisi en düşük bütçeli seridir. Daha düşük kaliteli MOSFET ve yetersiz VRM soğutması. Vaktinde Prime'nin A320 chipsetlisini kullanmış B450'sini inceleme şansım olmuştu özellikle OC ile işlemcilerin GHz arttığında gereksiz ısınıyor bir de ekran kartını taktıktan sonra PCI slotu biraz eğiliyor ama bu bütçede şu anda diğer rakip markalarında anakartları birbirinden farklı değil marka ismi dışında aman aman farkları yok.

Kasamdaki fan kontrolcüsüyle sorunsuz kullanıyorum RGB'leri Mystic Light ile. 2 adet M.2 yuvası ve yapı kalitesi güzel. Alınabilecek en iyi B550 kartlardan bu bütçelerde. Belki de en iyisi. BIOS flash tuşu da var.

Hocam bende şu an Razer Chroma Adreslenebilir RBG Denetleyici bu üründen var kullandığım bunu Mystic light ile kullanabilir miyim? Kendi yazılımıda var tabiki ama yinede sormak istedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı