B560M anakartta 2 tane M.2 SSD kullanılır mı?

Bahtsızbahtlı

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, i5 10400F işlemcim var. Anakartım da şu;

Bir adet 500 GB Samsung 970 Plus EVO M.2 SSD aldım fakat bir tane daha M.2 SSD almak istiyorum. Anakartın iki adet M.2 slotu mevcut. Birisi pcl4 diğeri 3 destekliyor. Ben pcl4 girişine pcl 3 olan bir SSD takarsam ve diğer boş olan pcl 3 slotuna da bir tane daha M.2 SSD taksam ikisini de aynı anda sorunsuz olarak kullanabilir miyim?

Pcl 4'ü 11. nesil işlemcilerin desteklediğini biliyorum fakat mantık olarak bu iki slotu da pcl 3 teknolojisinde çalıştırmamda bir mahsur bulunmuyor. Fakat 10. nesil işlemcilerde iki adet M.2 slotta sadece birini kullanabildiğimize dair yorumlar bulunmakta.
Son güncellemelerle falan bu iki slotu i5 10400F işlemcimde aktif bir şekilde kullanabilir miyim? Yoksa SATA SSD'lere mi yönelmeliyim? Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
10. nesil bir işlemci kullanıyorum ve 2 adet M.2 SSD kullanıyorum. Yani sorun olmaz gönül rahatlığı ile 2 adet M.2 SSD takabilirsiniz.

10. nesil bir işlemci kullanıyorum ve 2 adet M.2 SSD kullanıyorum. Yani sorun olmaz gönül rahatlığı ile 2 adet M.2 SSD takabilirsiniz.
Burada bir çok yorumda 10. Nesil işlemcilerle 2 adet m2 kullanıldığında birinin deaktif olduğu yazılmış. Bu bilgiler bende de kafa karışıklığına yol açtı. Siz kullanıcı olarak sorun yok diyorsanız o zaman kullanılabilir demektir. Teşekkür ederim.

Kullanılır fakat ekran kartı x8'e düşer. 10400F'in 16 PCIe veri yolu bulunuyor. 8'ini ekran kartı, 8'ini SSD'ler kullanır.
Hocam teknoloji özürlüsü olduğum için ekran kartının x8’e düşmesi ne demek oluyor? Performana bir etkisi olur mu? Tam olarak performanslı kullanabilmem için sadece bir adet m2 ssd mi kullanmalıyım sizce? 2. Bir m2den vazgeçip ekstra sata ssd alsam yine x8’e mi düşer ekran kartı?

Burada bir çok yorumda 10. Nesil işlemcilerle 2 adet m2 kullanıldığında birinin deaktif olduğu yazılmış. Bu bilgiler bende de kafa karışıklığına yol açtı. Siz kullanıcı olarak sorun yok diyorsanız o zaman kullanılabilir demektir. Teşekkür ederim.
Anakartına bağlı olarak herhangi bir kısıtlama mevcut mu bilmiyorum ancak Asus TUF Z490 Plus anakart kullanıyorum 10700K işlemci ile birlikte. 2 adet de M.2 SSD takılı.

Hocam teknoloji özürlüsü olduğum için ekran kartının X8'e düşmesi ne demek oluyor? Performana bir etkisi olur mu? Tam olarak performanslı kullanabilmem için sadece bir adet M.2 SSD mi kullanmalıyım sizce? 2. Bir M.2'den vazgeçip ekstra SATA SSD alsam yine X8'e mi düşer ekran kartı?
Ekran kartının modeli nedir?

Sorun olmaz o zaman. 3080 gibi kartlar olmadığı sürece PCIe 3.0x8 yeterli olur.
Ben demek istediğinizi tam olarak anlayamadım. 2 adet m.2 SSD takılı şuan benim sistemde ancak kontrol ettiğimde PCIe 3.0 x16 görünüyor. (İmzamda sistem özelliklerim mevcut)

1658305873634.png

Anakartına bağlı olarak herhangi bir kısıtlama mevcut mu bilmiyorum ancak Asus TUF Z490 Plus anakart kullanıyorum 10700K işlemci ile birlikte. 2 adet de M.2 SSD takılı.
Evet ben de bunu öğrenmek istiyorum anakartımda 10.nesiller için kısıtlama mevcut mu değil mi diye. Teşekkürler bilgi için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı