B650M Gaming Plus ile 5070 Ti uyumlu mu?

Flexxsz

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bir bilgisayar aldım. Ekran kartı bozuk çıktı ve biraz uğraştan sonra iade aldılar. Bu gün Vatan Bilgisayar'ın bir şubesine gittim ve ZOTAC 5070 Ti OC almak istediğimi söyledim. Bana kullandığım anakartı sordu. B650M Gaming Plus Wi-fi olduğunu söylediğimde çalışan kişi bana ekran kartının anakart ile uyumsuz olduğunu söyledi. Sürekli "Elindeki yetmiyor mu, daha fazlasını sırf sende olsun diye istiyorsun" gibi laflarda bulundu ve ekran kartını satmadı. Az önce iade ettiğim ekran kartının parası elime geri geldi. Yeni bir ekran kartı alacağım ve RTX 5070 Ti ve RTX 4070 Ti Super modelleri arasında kaldım. İki sorum var. 5070 Ti B650M anakart ile uyumlu mu? Uyumluysa 5070 Ti mı almalıyım yoksa 4070 Ti Super mi?

Kesinlikle anakart ile ilgili şüphen olmasın hiçbir problem olmaz bende aynı anakartı kullanıyorum benim ekran kartım seninkine göre düşük fakat bende başta 5070 almayı düşündüm ve bir sorun çıkmayacağını söyledir fakat 5000 serisi gen5 olduğu için %2-3 performans kaybı oluyor onun harici bir problemi yok ekran kartını kesin NVIDIA alacaksan kesinlikle 5070 Ti al 4000 serisi artık fiyatınada değmez gibi geliyor bildiğim kadarıyla ASUS TUF 5070 Ti en stabil ve sorunsuz çalışanı.

17 yaşımda olmama rağmen ailem hala baskıcı davranmaya devam ediyor. Yani kısacası internetten alışveriş yapmam yasak. 90000 TL'lik sistemi 120000 TL'ye dizdim sağ olsunlar :)
İstanbul'daysanız gidip mağazadan satın alın. Değilseniz de durumu anlatın. Aynı ürünü çok daha pahalıya sattıklarını ve distribütör olduklarını anlatın.

Kesinlikle anakart ile ilgili şüphen olmasın hiçbir problem olmaz bende aynı anakartı kullanıyorum benim ekran kartım seninkine göre düşük fakat bende başta 5070 almayı düşündüm ve bir sorun çıkmayacağını söyledir fakat 5000 serisi gen5 olduğu için %2-3 performans kaybı oluyor onun harici bir problemi yok ekran kartını kesin NVIDIA alacaksan kesinlikle 5070 Ti al 4000 serisi artık fiyatınada değmez gibi geliyor bildiğim kadarıyla ASUS TUF 5070 Ti en stabil ve sorunsuz çalışanı.
TUF en sorunsuz çalışanı diye bir şey yok. Sırf TUF diye de dünyanın fiyat farkını vermeye gerek yok.

Direkt 5080 alın bu fiyata. İyzico kampanyalarıyla birlikte bütçeniz yetiyor. Vatan ve fahiş fiyatları...

Bence 5080 gerek yok 5070 Ti ile arasında çok az performans farkı var ayrıca ASUS TUF 5070 Ti varken Galax almak pek mantıklı olmaz.

İstanbul'daysanız gidip mağazadan satın alın. Değilseniz de durumu anlatın. Aynı ürünü çok daha pahalıya sattıklarını ve distribütör olduklarını anlatın.

TUF en sorunsuz çalışanı diye bir şey yok. Sırf TUF diye de dünyanın fiyat farkını vermeye gerek yok.

Yani doğru diyorsunuz fakat ben böyle düşünüyorum daha önce farklı ekran kartları da kullandım çoğunda ısınma problemi var ASUS iyi gibi geldi bu konuda.

Bence 5080 gerek yok 5070 Ti ile arasında çok az performans farkı var ayrıca ASUS TUF 5070 Ti varken Galax almak pek mantıklı olmaz.
Asus'un sadece ismi var. Başka hiçbir olayı yok. Aynı fiyata 5080 satılırken sırf marka diye alt model almak çok saçma. Ayrıca küçümsediğin Galax, HoF serisiyle ROG'dan vs daha üst seri kartlar üreten köklü bir marka.

ASUS'un sadece ismi var. Başka hiçbir olayı yok. Aynı fiyata 5080 satılırken sırf marka diye alt model almak çok saçma. Ayrıca küçümsediğin Galax, hof serisiyle ROG'dan vs daha üst seri kartlar üreten köklü bir marka.

Ben Galax'ı kötülemiyorum yanlış anladınız, sadece ASUS bana göre daha iyi geliyor tabii ki de tercih meselesi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı