Kasadaki kontrolcüler eğer anakartınızda ARGB girişi yoksa çok avantajlı oluyor. Yani diş fırçası satıp kıllarını ayrı almanız gerek gibi olurdu eğer ARGB fanlarla satılan kasaya bir kontrolcü koyulmasaydı.
Burada anakart ile kasa kontrolcüsü arasındaki fark kasa kontrolcüsünde önceden tanımlı renk veya animasyonlar dışında bir şey seçememeniz, hatta parlaklık ayarı dahi yapamamanız. Anakartın avantajı burada oluyor. Anakart yazılımıyla çok daha çeşitli ve sizin seçeceğiniz özelliklerde renkler ve animasyonlar yapabiliyorsunuz. Bazı kasa kontrolcüleri anakarta bağlanabilirken bazıları bağlanamıyorlar.
Bazı kasa kontrolcüleri HUB gibi oluyor. Yani kasa kontrolcüsünü anakartınıza bağladığınızda bir çoğaltıcı görevi görerek kontrolünü anakarta vereb iliyor ve kontrolcüye bağlı her ne olursa olsun anakarttan yönetebiliyorsunuz. Bunu eski Asus GT 301 kasamda yapıyordum. KAsanın kontrolcüsü özellikle bir kalbo ile anakarta bağlandığında kasanın önündeki kontrolcü düğmesine 8 10 saniye kadar bastığımda anakart veya kontrolcü modları arasında geçiş yapabiliyordum.
Şu anki kasamda neredeyse 10-15 tane argb ekipman girişi var. Kasanın kontrolcüsünü kullanmadan 2 adet çoğaltıcı ile anakarta bağlı kullanıyorum. Burada da önemli olan anakartın tek başına şerit ledler ve fanlar vs derken onca donanım için yeterli güç veremeyeceği için güç takviyesi olan çoğaltıcı devreler kullanılması.
Ayrıca sizin kasanızı tam olarak bilmiyorum ama ARGB olduğu halde 6 pinli dediğimiz hem rgb hem de fan motoru gücü için tek kabloya sahip fanlar da var. Bunların kendisine özel HUB'ları veya kontrolcüleri oluyor. Çünkü kafa yapıları farklı. Kasanız geldiğinde dilerseniz fotoğraflarını atarsınız birlikte sizin için en ekonomik ve en güzel ARGB yapılandırmasını sağlarız.
Umarım çoğu sorunuza yanıt bulmuşsunuzdur.