B660 Tomahawk vs MSI Z690-A

Bütçe
9.000-12.000 civarı

Arengan

Femtopat
Daha fazla  
Meslek
Oyun Tasarımcısı
Mehabalar,
Sistemimi upgrade etmeye karar verdim çünkü artık oyunlarda donmalar yaşıyorum ve bunun sebebinin işlemcinin darboğaz etmesinin mantıklı olduğunu öğrendim.

Şu anda aşırı pahalı olmayan ve en iyi opsiyonun işlemci için i5-13600KF olduğunu gördüm İşlemci link

Ancak 1700 soketli bir anakarta da ihtiyacım var bunun için yine araştırdığımda şu 3 opsiyonun en optimal olacağını düşünüyorum ancak karar veremedim.

MSI B660M-A: B660M-A linki
MSI B660 Tomahawk: B660 Tomahawk linki
MSI Z690-A: Z690-A linki

Aralarındaki fiyat farkı, MHz farkı ve seri farkları aklımı çok karıştırdı. Gereksiz bir şekilde çok ileri bir şey de almak istemiyorum açıkçası,

Bir de buna işlemci soğutucusu almam gerekecek, şu anda kullandığım: İşlemci soğutucum un soket tipi uyumsuz galiba?

Tercihim konusunda yardımcı olabilen çıkarsa çok sevinirim.

Sistemim:
Ekran kartı: Gigabyte GeForce RTX 2060 Super Gaming OC 8 GB GDDR6 Ekran Kartı link
İşlemci: Intel Core i5 9500F 4.4GHz İşlemci Özellikleri İşlemci linki
İşlemci soğutucu: Dark Freezer X128 İşlemci Soğutucu link
Anakart: Gigabyte Z390 D Ana Kart link
SSD: Toshiba 480GB SDD link
HDD: Seagate Barracuda 2TB 7200RPM HDD link
RAM: Kingston 16 GB (2x8) DDR4 Ram link
Güç kaynağı: Sharkoon 650W Güç Kaynağı link
Kasa: Xigmatek lamiya Kasa link

Eğer işlemciye overclock yapmayı düşünmüyorsanız bunu alın Gigabyte B660M Gaming X DDR4 Intel B660 4400 MHz (OC) DDR4 Soket 1700 mATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri
Bundan daha pahalı bir şey gereksiz olacaktır.
Evet buna da baktım ancak pek çok testte muadili olan B660M-A daha üstün performanslıydı sanki. Birde MSI ın bu B serisi için daha iyi olduğunu gördüm bazı comparison videolarında. Bunun daha iyi olmasının sebebi nedir? Birde mATX olması ısı için sıkıntı yaratır mı?

Evet buna da baktım ancak pek çok testte muadili olan B660M-A daha üstün performanslıydı sanki. Birde MSI ın bu B serisi için daha iyi olduğunu gördüm bazı comparison videolarında. Bunun daha iyi olmasının sebebi nedir? Birde mATX olması ısı için sıkıntı yaratır mı?
mATX dış görünüş ve birkaç tane daha az fan girişi gibi şeyler dışında sıkıntı yaratmaz. Evet MSI daha iyi ama 13600KF çok güç çeken bir işlemci olmadığı için yeterli olur. Eğer 13900K olsaydı işlemciniz MSI alırdınız. MSI çok pahalı o yüzden gigabyte alın bence.

Bu da bakılabilir diğerlerinde BIOS güncellemesi lazım.
Baktım söylediğinize ama 4k nın altında Z690 seçeneği varken yine de mantıklı olan bu oluyor mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı