Bence 1700 soket alma. AM5 al.
Oyun için mi?i5 12600k almayı düşünüyorum. 10 çekirdekli en f/p işlemci gibi geliyor bana.
Oyun+CPU üzerinden yayın için. Bu sebeple bunun altından kalkabilecek kadar güçlü f/p bir işlemciye ihtiyaç duyuyorum.Oyun için mi?
7500F daha iyi olacaktır.Oyun+CPU üzerinden yayın için. Bu sebeple bunun altından kalkabilecek kadar güçlü f/p bir işlemciye ihtiyaç duyuyorum.
7500F daha iyi olacaktır.
Size fazla çekirdek değil, tekli çekirdek gücü lazım. 12600K, 5600 seviyesinde bir işlemci belki bir tık daha iyi. Fakat burada anlamanız gereken konu şu; tasarım.
Intel E/P tasarımı tercih ederken AMD CISC tercih eder. Yani bu senaryoda, AMD 6/12 veya 8/16 tamamen verebilirken, Intel tasarımına göre performans ve verimli çekirdekleri Windows kendisi ayarlar, yani orada gördüğün 16 thread'i alamazsınız. Windows gerekli görürse performans çekirdeklerini, gerekli görürse de verimli çekirdeklerini çalıştırır. AMD ise dediğim gibi böyle bir şey yapmaz.
12600K'yı geçtim, 7500F aslında bu iş için bir tık düşük seviye kalıyor bence. X3D işlemci almayacaksanız, ki bence alın yoksa 7700X falan alabilirsiniz veya 9700X.
Daha iyi olur, belki 5700X3D alabilirdin. Ek olarak bu 12600K'daki daha doğrusu Intel'in yaklaşımındaki sorunlardan biri de yalnızca Windows 11 ile uyumlu olması ve eski oyunlarla/uygulamalarla stabil olmaması. Bu yüzden yanlışlıkla performans yerine verimli çekirdekleri çalıştırırsa işte o zaman hiçbir değeri kalmaz. Zaten DDR4 bir sistemde 12600K'nın verimi iyice düşecek ve 5700X seviyesinde takılacak. O sebeple en sorunsuzunu seçmen daha mantıklı gibi geliyor bana.x3D veya 7700x gibi işlemcileri almam ne yazık ki mümkün değil. CPU+anakart+ddr5 belleğe haracayabilecek maksimum 18-20k aram var şu an. İlk aşamada grafik kartım da günümüz teknolojisinde sınırda olduğu için (rtx 3060 ti gddr6x) CPU'nun yayın işini kotarması gerekiyor ve eldeki bütçe nedeniyle f/p bir tercih yapmam gerekiyor.
Şu an Ryzen 7 5700x MSI B550 kombosu için iade süreci başlattım. Bu bütçede daha iyi ne yapılır bilemiyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.