Daha iyi olur, belki 5700X3D alabilirdin. Ek olarak bu 12600K'daki daha doğrusu Intel'in yaklaşımındaki sorunlardan biri de yalnızca Windows 11 ile uyumlu olması ve eski oyunlarla/uygulamalarla stabil olmaması. Bu yüzden yanlışlıkla performans yerine verimli çekirdekleri çalıştırırsa işte o zaman hiçbir değeri kalmaz. Zaten DDR4 bir sistemde 12600K'nın verimi iyice düşecek ve 5700X seviyesinde takılacak. O sebeple en sorunsuzunu seçmen daha mantıklı gibi geliyor bana.
Windows 11'e geçiş yapabilirim, bu sorun değil. Ama gerçekten bu çekirdek problemi senaryosu can sıkıcı. 5700x ve anakart odamda duruyor şu an ve iade süreci başlattım Amazon'dan. Biraz bütçe artırıp DDR5 sistem dizmeye karar verdim ve şu an içime yine bir kurt düştü. Tüm kıyaslamalarda 12600k 5700x'in hem tek çekirdek hem de çok çekirdek olarak belirgin olarak önünde yer alıyor ve Ryzen 5700x'in tek çekirdek performansının oyunda limitli kaldığını biliyorum. Oyun ve yayın senaryosunda bu daha belirgin hale geliyor ve ben çift haneli fiyatlı CPU'lara maalesef çıkamam.