B760 anakarta Pearless Assassin 120 SE takılır mı?

Windows 11'e geçiş yapabilirim, bu sorun değil. Ama gerçekten bu çekirdek problemi senaryosu can sıkıcı. 5700x ve anakart odamda duruyor şu an ve iade süreci başlattım Amazon'dan. Biraz bütçe artırıp DDR5 sistem dizmeye karar verdim ve şu an içime yine bir kurt düştü. Tüm kıyaslamalarda 12600k 5700x'in hem tek çekirdek hem de çok çekirdek olarak belirgin olarak önünde yer alıyor ve Ryzen 5700x'in tek çekirdek performansının oyunda limitli kaldığını biliyorum. Oyun ve yayın senaryosunda bu daha belirgin hale geliyor ve ben çift haneli fiyatlı CPU'lara maalesef çıkamam.

12600K kağıt üzerinde daha güçlü AMA DDR5 sistem ile. Size aslında dediğim gibi tekli çekirdek performansı lazım zaten yayını da muhtemelen GPU üzerinden vereceksiniz diye tahmin ediyorum. 7500F gerçekten ihtimal dahilinde oluyor bütçe nedeniyle.

Yayını işlemciden verirseniz zaten çok sıkıntılı olur onun altından kalkabilecek işlemci bu bütçede imkansız.

Hatta GPU gücü de kullanılsın istemiyorsanız capture card almak en doğrusu. Bu durumda işlemcinin yapacağı tek iş yayını göndermek ve oyunu oynatmak oluyor. AAA bir oyunda da işlemci kullanımları minimal olur, eğer oyun Elden Ring gibi CPU gerektiren bir oyun değilse tabii.

Peki benim senaryom ve bütçemde en iyi yol nasıl izlemeliyim? Ben çünkü şöyle düşünüyordum, beni ilk aşamada yayında oyun oynatacak ve GPU belleğini yememe gerek kalmayacak güçlü bir CPU alayım, işler iyi giderse 12600k'nın yanında bir RTX 40/5070 TI koyayım ki, o zaman yayını GPU'ya verecek bir vram alanım bulunsun.

O zaman yalnızca işlemciye iade verip, bütçeyi 5700x3d için mi zorlayayım, yoksa DDR5 sistem yolundan dönmeyeyim mi? Oyun yayın işini kotaracak iyi bir capture card alsam üzerine ne kadar daha bütçe koymam gerekecek?

Mesela CPU isteyen oyunlardan Cyberpunk yayını yapmak istiyorum. Cyberpunk için capture cardsız, almayı düşündüğüm sistemde 1080p 60hz yayın yapmak namümkün mü görünüyor?

İşin doğrusu kötü bir sistemle de yayın açarsınız. Gayette güzel olur aslında. Sizin senaryoda benim tavsiyem 5700X3D + 32 RAM + NVIDIA kart ve yayını GPU'dan verin.

Ama uzun ömürlü tavsiyem 7500F + iyi bir anakart + frekansı yüksek gecikmesi düşük RAM ve NVIDIA kart. İyi bir anakart dememin sebebi ileride 9800X3D gibi bir işlemciye geçerseniz zorlamaması ancak şimdi 5700X3D alırsanız önünüzde başka CPU upgrade seçeneği yok.

İleride capture card alın mesela ASUS TUF 4KPRO alınabilir. Yayını işlemciden vermeyin.

5700x3d için Amazon'a baktım ama maalesef şu an stokta görünmüyor. En uygun Tebilon'da var ama daha önce satın alım deneyimim olmadığı için bu siteden güvenilir mi bilmiyorum.

DDR5 sistemi aslında biraz da uzun ömürlülük açısından istiyorum zaten. Cruical Pro 6000 Mhz DDR5 düşünüyordum b760 anakarta ama gecikme olayını da gözden geçireyim. 7500f için b650 anakart almam gerekiyor ama bu 9800x3d gibi bir şey için yeterince iyi mi bunu da bilmiyorum. Benim için epey araştırmayla geçen günler olacak gibi.

5700x'i iadeye vermeyip yalnızca capture card ilave etmeyi de düşünmedim değil.

Tebilon güvenilirdir ayrıca bu firma AMD'yi Türkiye'ye ilk sokmuş firmadır. Anlayacağınız bayağı kaliteli firmadır hatta firmanın uğraşları sonucunda kod adı "İstanbul" olan işlemcisi var bir tane. Bu da ek bilgi olsun.

5700X + capture card da yapılabilir. İki işlemciye de iyi soğutucu lazım tabii.

Harika bir bilgi.

Pearless Assassin 120 SE'yi 5700x için almıştım, 5700x3d'yi soğutmaya yetmeyecek gibi anladım mesajınızdan. Yayını capture card'a verdiğimde 5700x'in tek çekirdek performans zayıflığı acaba oyunun altından kalkar mı diye biraz bakınıyorum. Ama 7500f capture card'lı bir senaryoda daha iyi bir seçenek oluyor sanırım. Capture cardsız 5700x3d veya capture card'lı 7500f de yapabilirim ilk aşamada. Olaya capture card girdiğinde seçeneklerim muğlaklaştı doğrusu.

Bu arada aydınlatıcı cevaplarınız için çok teşekkür ederim, gerçekten parçaları birleştirmede yardımcı oluyorlar. Bir iade süreciyle daha uğraşmak istemiyorum. Şu an soğutucuyu teslim almıştım ve her halükarda iade etmeyeceğim tek ürün buydu. Umarım bahsi geçen tüm CPUları soğutabiliyordur.

Hocam i5 12600k nasıl 5600 le denk oluyor?

Şimdi anladım hocam teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…