Babaanneye alınacak telefon önerisi

Will Treaty

Hectopat
Katılım
3 Eylül 2015
Mesajlar
47
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Babaannemin telefonu bozuldu ve artık o kadar eski telefonlara teknik servisi bakımı yapan doğru düzgün kimse kalmadığı için ''yeni'' telefon almaya karar verdik. Babaannem yaşlı olduğu için doğal olarak eski tuşlu telefonlardan istiyor ve benimde eski telefon alınırken tam olarak nelere bakılmalı hiçbir fikrim yok. Bu yüzden size danışayım dedim.

Şimdi telefonda kesin olarak bulunması gereken özellikleri sıralayacak olursam:
-Hoparlör sesi genel olarak yüksek olacak (zil sesi ve telefonda konuşurken karşıdaki kişiyi duyabilmesi için).
-Tuşlar yeterince iri olacak.
-Distribütör garantisi olacak (malum yaşlılık hali bir sorun olduğu zaman halledebilmek için).
-Sade bir menüsü olacak.
- Düzgün bir marka olacak.
-Şarjı uzun süre dayanacak.
-Ekranı renkli olacak.

Evet bu özelliklere sahip olan bir telefon tavsiyesi istiyorum. Kamera, radyo, MP3 çalar gibi özelliklerin olmasına gerek yok. Ben yeni çıkan Nokia 3310'u almayı düşünüyorum çünkü genel olarak yazdığım özelliklere sahip. Yine de almadan önce sizlere de danışayım dedim.
 
Nokia 3310 geldi aklıma benim de. Bütçeniz yetiyorsa bence en ideali o. Diğer tuşlu telefonlar Nokia kadar sağlam olmadığı kesin. Birkaç telefon kullanan oldu etrafımda tuşlu 200-300 TL arası ama beş para etmez.
 
Kaliteli olarak Samsung'un bazı modelleri var fakat yeni Nokia 3310 da dahil güvenilir olmayan yerlerden pek almanızı önermem. Çoğu replika, özellikle bu eski telefonlarda bunu kolaylıkla yapmaktalar. Fiyat değerinden çok ucuz ve satıcısı güvenilir değilse almayın. Teknosa, Vatan gibi mağazalarda da tuşlu telefonlar bulunmakta. Orada test edip, sesi, kullanımı ve basma hissiyatına göre karar vermeniz daha iyi olur.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı