Babam ile yaptığım işi bırakıp hata mı ettim?

Docthirst

Megapat
Daha fazla  
20 yaşındayım. Birkaç aya 21 yaşına gireceğim. 13-14 yaşımdan beri babamla telefon teknik ve aksesuar parçası üzerine toptan satış yapıyoruz. Ben de babama yardım ediyordum. İşi bayağı öğrendim hatta her şeyini öğrendim. Pandemide de 2 sene boyunca onunla birlikte çalıştım neredeyse aralıksız. İşi de tamamen öğrendim fakat hazırlık Online'dı ve işte olduğumdan fazla çalışamadım. Şimdi de İstanbul'a ybs okumaya geldim fakat hazır işi bırakıp geldim. İşim ve geleceğim garanti değil bir de Türkiye gerçekleri var. Fakat işi yaptığımız yerde gerçekten mutsuz ve aşırı yalnızdım. Aynılarını üniversitede yaşar mıyım ne olur bilmiyorum. Korkmuyor değilim açıkçası ilk kez bu kadar yalnızım. Ne ailem ne de arkadaşım var şu anda. Fakat işi bırakıp hata mı yaptım bilmiyorum. Şu an daha yeniyim İstanbul'da daha ilk günüm fakat bilemiyorum bir garip hissediyorum. Üniversite gelmeseydim ya arabayla satışa çıkacaktım ya da dükkan açacaktık ve orada oturacaktım. Çok garip hissediyorum normalde rahat olurum sanmıştım ama farklı hissediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
20 yaşındayım. Birkaç aya 21 yaşına gireceğim. 13-14 yaşımdan beri babamla telefon teknik ve aksesuar parçası üzerine toptan satış yapıyoruz. Ben de babama yardım ediyordum. İşi bayağı öğrendim hatta her şeyini öğrendim. Pandemide de 2 sene boyunca onunla birlikte çalıştım neredeyse aralıksız. İşi de tamamen öğrendim fakat hazırlık Online'dı ve işte olduğumdan fazla çalışamadım. Şimdi de İstanbul'a ybs okumaya geldim fakat hazır işi bırakıp geldim. İşim ve geleceğim garanti değil bir de Türkiye gerçekleri var. Fakat işi yaptığımız yerde gerçekten mutsuz ve aşırı yalnızdım. Aynılarını üniversitede yaşar mıyım ne olur bilmiyorum. Korkmuyor değilim açıkçası ilk kez bu kadar yalnızım. Ne ailem ne de arkadaşım var şu anda. Fakat işi bırakıp hata mı yaptım bilmiyorum. Şu an daha yeniyim İstanbul'da daha ilk günüm fakat bilemiyorum bir garip hissediyorum. Üniversite gelmeseydim ya arabayla satışa çıkacaktım ya da dükkan açacaktık ve orada oturacaktım. Çok garip hissediyorum normalde rahat olurum sanmıştım ama farklı hissediyorum.
Babanla bahsettiğin işten aylık kaç TL kazanıyordunuz? Ona göre öneride bulunacağım.

Valla okuduğun bölüm iyi değilse hazır işi büyütmek daha mantıklı bu devirde. Okumak için okuma, ortam olsun vs diye çok boş bölüm okuyan var ondan sonra hep üniversiteli işsiz. Babanla anlaşmazlıkların olmuyorsa ben olsam hazır işe sarılırdım eğer kazancı da iyiyse. Telefon işi hiçbir zaman bitmez Türkiye'de.

Babanla bahsettiğin işten aylık kaç TL kazanıyordunuz? Ona göre öneride bulunacağım.

Hocam 10k üstü. Tam sayı yok sonuçta ticaret çünkü.

Vallahi okuduğun bölüm iyi değilse hazır işi büyütmek daha mantıklı bu devirde. Okumak için okuma, ortam olsun vs diye çok boş bölüm okuyan var ondan sonra hep üniversiteli işsiz. Babanla anlaşmazlıkların olmuyorsa ben olsam hazır işe sarılırdım eğer kazancı da iyiyse. Telefon işi hiçbir zaman bitmez Türkiye'de.

Hocam kazanç dediğim gibi 10k üstü. Okuyup o kadar para kazanmam imkansız gibi bir şey. Fakat inanılmaz yalnızdım bulunduğum yerde ve her gün daha da mutsuz oluyordum. Bugün istanbula geldim fakat aynı hislerim devam ediyor. Daha okulu insanları vs görmedim bir de yurtta kalıyorum onun da etkisi olabilir ama bilemiyorum hocam. Kafam hala çok karışık :(
Aileyle iş yapılmaz.
Babamla bu ara aramız iyi ama ilerde ne olur bilinmez.Bilmiyorum hocam ömür boyu esnaf da olmak istemiyorum İstanbulda da ne yaparım bilmiyorum kafam çok karışık.

Bu kadar karamsar olma bence. Zamanla yeni insanlarla tanışırsın. İş olayı da sana kalmış bir şey üniversiteye gidiyorsan devam et, okul bittikten sonra baktın olmuyor istediğin gibi bir iş bulamadın kendi işinize dönersin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı