Alacağın motorun yakıtı ve bakımı oldukça uyguna geleceğinden emin olabilirsiniz. Teknik bilgilerini bilmiyorum ama sakin kullanımda KM'de 10-15 kuruş arası yakacaktır. Yani 10 lira ile 70-100 km arası yol yapacaksınız. Toplu taşımadan daha ucuza gelebilir. Yağ bakımı 2000 KM'de bir yapılması tavsiye edilir. 1 litre yağın ücreti 20-30 lira arasında bir fiyatı var ve 1 litre yağ alıyor. 6 aylık vergisi 50-60 lira kadar ve muayene bildiğim kadarıyla 2 yılda bir yapılıyor. Yani sıfır alacaksanız iki sene muayene derdiniz olmayacak. Umarım yapmazsınız ama kaza durumunda commuter tarzı motorların parça fiyatı çok uygundur. Örnek vermek gerekirse motoru yatırdığınızda aynalardan biri kırılır ise çifti 30 liradır. Bunların dışında mont ve eldiven alman gerekecek. Ben dainese tekstil mont ve yine dainese deri eldiven öneririm. Diğerlerine göre biraz daha pahalı olsada kask mont ve eldiven gibi güvenlik ekipmanlarını, oyuncu bilgisayarında ki ekran kartı gibi düşünebilirsiniz.
Ailenizi nasıl ikna edebileceğiniz konusunda hiç bir fikrim yok çünkü babam ve abilerim motosiklet kullanan kişilerdi ve beni teşvik ettiler diyebilirim.