Babam notlarımı öğrendi

Sen bana niye sinirlenip anneleriniz babalarınız diyorsun? Benim annem ve babamın bana verdiği emekleri hiçbir zaman boşa çıkarmam merak etme sen Allah'a şükür.

Sana mı sinirlendim? Anneleriniz babalarınız derken genel olarak konuştum. Bu annelere babalara benimkiler de dahil. Fazla alınganız bugün anlaşılan.

Öğrenciler kötü notlarını pandemi bahanesi ile kamufle etmeye çalışıyor fakat.
-Pandemi sadece matematik ve tarih dersi dinlerken mi vardı?
-Pandemi bir tek sana mı vardı? Diğer sınıf arkadaşların pandemisiz mi okudu?

Benim çevremde de, düşük bir not alınca "ama pandemi vardı" diyen çok kişi var, tamam vardı ve illaki etkiliyor fakat öğrenci hiç kitap açmazsa aldığı düşük not pandemiden değil tembellikten oluyor. Ablam 100 soru-cevap dağıttı öğrencilerine 20 tane çıkacak dedi 1 ay sonra sınav yaptı 10-15 alan öğrenci var, 100 soruyu şöyle bir çözüp sınava girse en az 45-50 alırdı zaten. Fakat sorsan o çocuklara hepsi pandemiyi bahane ediyor, peki onlara vardı da 90-100 alanlara yok muydu pandemi?

Düzgün üniversite için gereken şeyin sınavda belirli bir başarı elde etmek olduğunu biliyorsundur. Çoğu kişinin bir veya bir grup derse yatkınlığı olur. Senin yok mu? Not olarak düşünme. Benim 20-30'lu matematik notlarım vardır. Ama hayatımda kimse yüzüme karşı matematiğin kötü demedi. İstese de diyemez zaten.

Açıkçası sınavlara çalıştığını düşünmüyorum. Benim kafa fiziğe gram basmaz. Ama it gibi çalışıp 30-40 neyse alıp kalmadan geçecek başarıyı üniversitede gösterdim. Adamın derste yaptıklarını kendimce anladığım kadar anlayıp sınavda uyguladım. Bunu senin de yapabileceğini düşünüyorum. Lisede tüm şıkları aynı yapıp aldığın puanın 2 katından fazla aldığım sınavlar oldu.

Babanı tanımıyoruz. Genel Türk ailelerine bakarsak akademik bir gelecek istiyorsan çalışıp bir başarı göstermen gerekiyor. Çalışıp yapabileceksen babana söz verirsin, yıl sonunda da sözünü tutarsın. Yapamam diyorsan geçmiş olsun.

Sana mı sinirlendim? Anneleriniz babalarınız derken genel olarak konuştum. Bu annelere babalara benimkiler de dahil. Fazla alınganız bugün anlaşılan.

Beni etiketlemek yerine mesajımı alıntılıyorsun sonra anneleriniz babalarınız diyerek çoğul konuşarak beni hedef gösteriyorsun gibi anladım ama değilmiş neyse kusura bakma özür dilerim.

Son düzenleme:
Ne için sanayi . Zaten şuan 2.sınavlarımın haftası bizim Türk milletinde de bu şekilde bir düşünce var. Notları düşük olanı sanayiye yolluyorlar.
Demi ya evde pc oynar yayıncı olursun nolcak anne babanda 40 yaşına kadar sana bakar

Çalışmazsan ne olmayı bekliyorsun?
Hocam benim aşırı şekilde dikkat eksikliğim var. Ben evde çalıştığım konuyu anlasam sorularını yapabilme aşamasına gelsem konuyu çalışıp bitirdikten 1 saat sonra unutuyorum. Sorun ben de
Demi ya evde pc oynar yayıncı olursun nolcak anne babanda 40 yaşına kadar sana bakar
Bunu kastetmemiştim o mesajımda ama peki. Siz bilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…