Babamdan dolayı hep üzerime geliyorlar

Mhg3436

Hectopat
Yer
Türkiye, İstanbul , Silivri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
Asus RTX 4060
Asus Prime A520M-K
Corsair 8 GB 3200 mhz (2x)
Bitfenix Flow 600+ 80 Tempered Glass 3.0 Usb Port
Kingston 1 TB M.2 Ssd 3500MB okuma
LG 24GN60R - B 144 hz Full HD IPS Gaming Monitör
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar lise 1'e geçtim ve babamla aynı okuldayız. Lakin arkadaşlarım, okuldakiler hep üstüme geliyorlar.
İşte "baban şimdi sana 100 veriyor" "sınav sorularını sana veriyordur" diye hep üstüme geliyorlar ve artık babamın yanında bir yabancıymışım gibi davranıyorum.
Sınıfta babamla birlikte yemek yerken kapı deliğinden bakarlar, kapıyı açıp kaçıyorlar ve bir olay olduğunda "hemen babana söyleyeceksin değil mi bebek seni" vb. söylüyorlar. Mesela derste babama hoca desem bile herkes gülerek bana bakıyor vb.
Artık çok çekiniyorum, bu durumda ne yapmalıyım? Bu da zorbalığa girer mi?

Zorbalıktan ziyade özel hayat tacizi oluyor bir nevi. Zira babanızın öğretmen olması ve sizin onun öğrenciniz olmanız çok normal bir durum. Bunda üstünüze gelmeleri için sebep yok muhtemelen sizi kıskanıyorlardır zira çoğu kişide böyle bir imkan yok notlarınızın iyi olmasının sebebi sizin çalışkanlığınızla alakalı.

Size bu tarz şeyler yapanları hiç ciddiye almayın hatta muhatap bile olmayın derslerinize katılın ve sınavlarınızı tamamlayın. Zorbalık yapmak okullarda hep görülen şeylerdir yani ciddiye almamayı öğrenmelisiniz. Eğer siz ciddiye almadığınız ve umursamadığınız halde üzerinize geliyorsa tavrınızı sert takınarak tehdit etmeden size bulaşmamalarını sağlayabilirsiniz.

Bu işin altından kalkmanın tek bir yolu var, sana biçilen rolü sahiplenmen gerekiyor.
Peki burada ne demek istiyorum, sen okulda torpilli öğrenci olarak görünüyorsun aksini söyleyerek kimseyi inandıramazsın.
Bu konuyu espirili bir şekilde sahiplenmen lazım.

Böyle durumlarda tepkinizi sert şekilde ortaya koymadığınızda bu olaylar devam edecektir. Gerektiği yerde sert bir şekilde tepkinizi ortaya koymayı bilin.

Hocam bende öyle düşünüyordum ama olmuyor. Sınıfta acayip hiyeraşi var ve bir tepki koyduğumda aramızda gerginlik oluşuyor ve ardından tüm sınıf benimle konuşmuyor. Tepki koyarsam kekonun abileri/tanıdıkları var, teneffüste hep sıkıştırıyorlar.

Müdürle konuşun. Şikayet edin sizle dalga geçenlerle. Onlar gerekeni yaparlar.

Hocam öyle yapınca da "sende hemen ağlıyorsun" "süt bebesi" şeklinde laflar söylüyorlar.

Hocam bende öyle düşünüyordum ama olmuyor. Sınıfta acayip hiyeraşi var ve bir tepki koyduğumda aramızda gerginlik oluşuyor ve ardından tüm sınıf benimle konuşmuyor. Tepki koyarsam kekonun abileri/tanıdıkları var, teneffüste hep sıkıştırıyorlar.
Lisede böyle saçma hiyerarşiler olabilir fakat buna katılmak zorunda değilsiniz. Buna uymazsanız sınıfta arkadaşınız olmaz maksimum. Babanız okulda öğretmen olduğundan kimse size kolay kolay bir şey yapamaz emin olun. Eğer ki bu kadar kafaya takıyorsanız boşverin sınıfta da arkadaşınız olmasın be hocam. Okulda mutlaka kafa dengi 1 - 2 kişi bulursunuz. Yani bir şekilde tepki koymanız gerekecek.

Bu işin altından kalkmanın tek bir yolu var, sana biçilen rolü sahiplenmen gerekiyor.
Peki burada ne demek istiyorum, sen okulda torpilli öğrenci olarak görünüyorsun aksini söyleyerek kimseyi inandıramazsın.
Bu konuyu espirili bir şekilde sahiplenmen lazım.

Hocam espirili olacağını hiç zannetmiyorum, o takdirde bu durumu kabullendiğimi ve babamın gerçekten bana soruları vs. verdiğini kabul etmiş olurum. Ve bu da sınıfta kaos yaratır.

Arkadaşlar lise 1'e geçtim ve babamla aynı okuldayız. Lakin arkadaşlarım, okuldakiler hep üstüme geliyorlar.
İşte "baban şimdi sana 100 veriyor" "sınav sorularını sana veriyordur" diye hep üstüme geliyorlar ve artık babamın yanında bir yabancıymışım gibi davranıyorum.
Sınıfta babamla birlikte yemek yerken kapı deliğinden bakarlar, kapıyı açıp kaçıyorlar ve bir olay olduğunda "hemen babana söyleyeceksin değil mi bebek seni" vb. söylüyorlar. Mesela derste babama hoca desem bile herkes gülerek bana bakıyor vb.
Artık çok çekiniyorum, bu durumda ne yapmalıyım? Bu da zorbalığa girer mi?
Bu zorbalık değil, bu bir tacizdir. Sende onlara karşı sert tepkiler ver. Olmadı mı ise ya okul danışmanıyla yada müdürle konuş. En fazla okuldan atılırlar. Sana yaptıkları şey taciz yerine geçtiği için, okuldan atılma ihtimalleri %90. Müdüre söylemeye çekinme.

Lisede böyle saçma hiyerarşiler olabilir fakat buna katılmak zorunda değilsiniz. Buna uymazsanız sınıfta arkadaşınız olmaz maksimum. Babanız okulda öğretmen olduğundan kimse size kolay kolay bir şey yapamaz emin olun. Eğer ki bu kadar kafaya takıyorsanız boşverin sınıfta da arkadaşınız olmasın be hocam. Okulda mutlaka kafa dengi 1 - 2 kişi bulursunuz. Yani bir şekilde tepki koymanız gerekecek.
Sınıftaki o keko tipi illaki biliyorsunuzdur, tüm sınıf ondan korkuyor ve o ne emrederse onu yapıyorlar. Bende ise karşı koyamama,hayır diyememe problemi var. Çünkü hayır dersem olay çıkartıyorlar. (heralde bu özgüvensizlik oluyor)

Bu zorbalık değil, bu bir tacizdir. Sende onlara karşı sert tepkiler ver. Olmadı mı ise ya okul danışmanıyla ya da müdürle konuş. En fazla okuldan atılırlar. Sana yaptıkları şey taciz yerine geçtiği için, okuldan atılma ihtimalleri %90. müdüre söylemeye çekinme.

Hocam iradeye söylersem ve bu açığa çıkarsa iğce üstüme gelirler. "ne ağladın" tarzında söylerler. Ve irade en fazla uyarır ve onlar yapmaya devam ederler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı