Babalarınızdan amma çok korkuyorsunuz... O yaşlarda size iletişime geçmek imkansız geliyor olabilir, bana da öyle gelirdi ama şimdi geçmişe dönüp bakıyorum aslında imkansız gibi gördüğüm şeylerin o kadar basit çözümleri varmış ki boşuna 9 yıl sürgün hayatı yaşamışım diyorum.
Yeterince olgun ve yaptıklarının sorumluluğunu tamamen üstleneceğini gösteren bir konuşma, sana bu yaşında güvenip, şans verip seni gelecek için hazırlamayacaksa ne zaman doğru zaman olabilir ki gibi sorulacak ve düşünmek zorunda bırakacağın stratejik sorularla çok büyük oranda sorunlar çözülür.
1- Sana kendini kanıtlamak için fırsat vermezse büyüdüğünü nasıl anlayabilir?
2- Yaptığın bir hatanın sorumluluğunu üstlenmene izin vermezse, baban başında olmadığında ayaklarının üstünde durabileceğinden nasıl emin olabilir?
3- Bir hata yaptıysan onun bedelini kendin ödeyebileceğini göstermene fırsat vermezse sana nasıl saygı duyabilir?
Tabi 3. şıkkı doğrultarak bir soru soruyorsan yaptığın hatanın bedelini de kendin ödemek zorundasın. Gerekirse yaz tatilini feda edip getir götür işleri yaparak bile o zararı babana geri vermen gerekir.