Bacak yorgunluğunu gidermek ve antrenman programını iyileştirmek

zetnikov

Hectopat
Daha fazla  
3 ay boyunca aşağıdaki programı yapıyordum ( haftanın 3 günü fullbody agırlık antrenmanı diğer günler dinlenirken 1 saat tempo yürüyüş)

2 ay kadar her şey çok güzeldi çok güzel kilo verdim vücüdümdan da memnunum ne kadar cok yaglı olsam da hatlarım da cıkmaya basladı neyse fakat 2 ay sonrasında dinlenme günleri ölü gibi kalkmaya başladım özellikle ayaklarım tahta gibi vursan tak tak sen gelir çok sertleşti ve çok yoruluyor. Normal fizigim kendini toparlıyor üstte falan bir şey yok sadece bacağım da cok sertlik ve sanki kemigimi hissediyorum öyle bir yorulmuşluk var.

kardiyo yapmaktan cok memnunum bu bacak olayını çözmem gerek fikirlerinizi merak ediyorum mesela bacak calısmayı bırakıp tek bir gün sadece bacaga mı abanmak lazım ya da bilemiyorum hiç bacak calısmasam sadece böyle tempo yürüyerek bacak ne kadar gelişebilir? Mr olimpiya olmayacağım zaten arkadaşlar bende sıradan bir vatandaşım düzgün atletik olsam yeterciyim. Abartı bir fizik peşinde de değilim ama çöp olmakta istemiyorum. Sizce bu bacak mevzusuna neler yapılabilir fikirleriniz çok önemli benim için?

---------------------------------------------------------------------------

Programımın özeti:

Pazartesi - fullbody + 15dk tempo yürüyüş (bacak ısıtma için)

Salı - dinlenme ve sadece 1 saat tempo yürüyüş.

Çarşamba - fullbody + 15dk tempo yürüyüş (bacak ısıtma için)

Perşembe - dinlenme ve sadece 1 saat tempo yürüyüş.

Cuma - fullbody + 15dk tempo yürüyüş (bacak ısıtma)

Cumartesi - dinlenme ve sadece 1 saat tempo yürüyüş.
Pazar - dinlenme ve sadece 1 saat tempo yürüyüş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Programın güzel ancak ağrılar başladıysa ve sürekli yorgun hissediyorsan biraz daha fazla dinlenme yaratmanı öneririm. Uzun süre böyle devam ediyorsan "Overtraining" olmuş olabilirsin.

Ayrıca programına esneme ve denge egzersizleri de eklemeni öneririm. Esneme egzersizlerini kolayca internette bulabilirsin. Ağrılı bölge neresiyse oraya yönelik esneme egzersizleri yapabilirsin.

Denge için bir denge topu veya denge tahtası alabilirsin.

Ayak tabanında gerginlik, topuğa yakın kısımlarda ağrı vb varsa "plantar fasiit" olmuş olabilirsin. Uzun süre tekrarlayan şekilde aynı hareketi yapmakla olur. Bu durumda bir ortopedi/fiziksel tıp rehabilitasyon uzman hekime görünmeni öneririm.

Kolay gelsin

Hocam araya 1 gün split tarzı sadece bacak günü sıkıştıramaz mıyız böylelikle fullbody gunu bacak yapmayınca ne olur hormon falan mı salgılanmıyor? bu tarz bir şey de var kafamda da tam oturtamıyorum. Böylelikle belki 2 günde olsa kardiyomla yardırmaya devam edebilirim.

Bacak yapmayınca hormon salgılanmıyor tezini doğrulayacak bilimsel bir araştırma yok. Bacak çalışmak o an için testesteron salgılanmasını bir miktar arttırıyor olabilir bunun kas kazanımını etkileyecek bir etkisi yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Antrenman yapmak istediğin gün sayısına göre nasıl bir antrenman yapabileceğini bu videodan detaylarıyla öğrenip karar verebilirsin.

1 gün sadece bacak ayırmak çok mantıklı olmayabilir. Haftada 3 gün fullbody devam edip şikayetlerin geçene kadar bir süre bacağı bu 3 günün 2sinde çalışabilirsin. Haftada 2 defa 5er set squat yapsan bir haftada 10 set eder. Gelişim için optimal olur. Zaten daha fazlasının gelişime o kadar katkısı yok. Tam tersine bitkinliği arttırıyor.

Eğer yorgunluk ciddi seviyelerdeyse ve eşlik eden başka şikayetlerin varsa bir doktora görünmeni tekrar tavsiye ederim.

Tamam hocam çok teşekkür ederim!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…