Back end için hangi dilleri öğrenmeliyim?

KremJanti

Kilopat
Back-end developer olmak istiyorum hangi dilleri öğrenebilirim HTML biliyorum PHP'ye başlayacaktım, fakat PHP'nin kullanımı düştü alternatif diller kullanın diyorlar siz ne derdiniz.

Back-end developer olmak istiyorum hangi dilleri öğrenebilirim HTML biliyorum PHP'ye başlayacaktım, fakat PHP'nin kullanımı düştü alternatif diller kullanın diyorlar siz ne derdiniz.

Selam, HTML bir programlama dili değildir. Üstteki arkadaşın verdiği örnekler gayet güzel onlara uyabilirsin.

Javascript i öneriyorlar,bende onu seçicem fakat sayfama yönetici paneli ekleyebilirmiyim js ile ?

Front-end'i ayrı, Back-end'i ayrı proje olarak yapacaksın. Express.js kullanarak, Node.js üzerinde API yazarsın ve bunu bir front-end Framework'ü ile desteklersin (Angular, Vue, React gibi).

Peki ya PHP hakkında ne düşünüyorsun, Türkiye'deki şirketler kullanıyor fakat yurt dışında şirketler PHP'yi artık kullanmıyor

Peki ya PHP hakkında ne düşünüyorsun, Türkiye'deki şirketler kullanıyor fakat yurt dışında şirketler PHP'yi artık kullanmıyor
PHP fena bir dil değil, ancak eskidi. Bunu elektrikli araba ve benzinli araba misali düşünebilirsin. Teknoloji gelişiyor ve bazıları için yakalaması zorlaşıyor. Günümüzde kullanılan popüler back-end dillerinden Python veya JavaScript(node.js) ile ilerlemeni öneririm.

Teşekkürler önerin için JavaScript ile yoluma devam etmeyi düşünüyorum.

ASP veya Django yerine PHP öğrenebilirsiniz.
GoLang önermek de güzel kafaymış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…