Back-End için programlama dili önerisi

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte B450M S2H MB
AMD Ryzen 5 5500 4.2 Ghz CPU
Sapphire Nitro RX 6700 10 GB GPU
XPG Gammix D30 2x8 GB RAM
Apacer AS2280P4 512GB SSD
Meslek
IT Uzmanı
Merhaba arkadaşlar, halihazırda Front-End geliştiricisiyim. Ama hedefim Full-stack geliştirici olmak. Okul zamanında derste PHP görmüştük, az çok PHP biliyorum. Back-End tarafımı güçlendirmek için sizce hangi programlama diline ve Framework'e hakim olmam gerekir. Şu an halihazırda Node.JS ve Python için flask kurslarına devam ediyorum. Bu alanda tecrübeli birisi bana öneri verebilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

@bonz

@bitwise @Ecmel

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, halihazırda Front-End geliştiricisiyim. Ama hedefim Full-stack geliştirici olmak. Okul zamanında derste PHP görmüştük, az çok PHP biliyorum. Back-End tarafımı güçlendirmek için sizce hangi programlama diline ve Framework'e hakim olmam gerekir. Şu an halihazırda Node.JS ve Python için flask kurslarına devam ediyorum. Bu alanda tecrübeli birisi bana öneri verebilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

@bonz

@bitwise @Ecmel
Hocam backend hakkında çok fikrim yok ama gelecek adına Node.js daha iyi bir tercih olabilir başlamak için.

Hocam nodejs öğrenmeye devam edin. Temelleri öğrendikten sonra expressjs i öğrenmeye başlarsınız daha sonra veri tabanı bağlantılarını da halledip ortaya dinamik site çıkarırsınız. Zaten hali hazırda php bildiğiniz için öğrenmesi daha kolay gelecektir. İyi forumlar.

Hocam nodejs öğrenmeye devam edin. Temelleri öğrendikten sonra expressjs i öğrenmeye başlarsınız daha sonra veri tabanı bağlantılarını da halledip ortaya dinamik site çıkarırsınız. Zaten hali hazırda php bildiğiniz için öğrenmesi daha kolay gelecektir. İyi forumlar.
Teşekkür ederim dostum.

Bence Node.js öğreneceğine C# öğrenmen daha mantıklı olur. Çünkü zaten frontcusun ve JS'ye hakimsin Node.js syntax bakımından JS ve C# karışımı bir dil C#'da belirli bir seviyeye geçtikten sonra Node.js'i öğrenmen çok kısa sürer o yüzden bence en doğru tercih C# olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı