Back-end kurs/kitap önerisi

Anladım, konseptler ve yapılmak istenenler doğal olarak aynı. Java ya da bir bakınmanı tavsiye ederim. Daha önce herhangi birinde bir geçmişin var mı?

Hocam bilgisayar programcılığı 2.sınıfım zamanında hem ders hem de gelişmek adına Udemy üzerinden PHP için tayfun erbilen Java için Mustafa Murat coşkun kursları sahibim. Okulda basit şekilde anlatıldı.

Hocam bilgisayar programcılığı 2.sınıfım zamanında hem ders hem de gelişmek adına Udemy üzerinden PHP için tayfun erbilen Java için Mustafa Murat coşkun kursları sahibim.

Mustafa Murat'ı biliyorum eğitimlerinde bir yere kadar anlatıyor doğal olarak. Eğer İngilizce ile aran iyiyse (ki olmalı , yoksa ilk onu hallet) yabancı kursları takip etmen daha iyi olur. Daha detaylı anlatımlar var.

Ama yazmak istediğin dillerde birkaç kod kurcala, birkaç yazı oku. Birkaç ufak çaplı proje yap, hangisi avantajlıysa, hangisi rahat geliyorsa onda birazcık ilerle.

PHP'de codeigniter'ı kullandım, laravel kullanmadım; Java'da Spring var mesela. Bakın , birazcık oku fikir sahibi ol. Alanını seçecek zamanın da var , iyi kullan zamanını :)

Konseptlerde yardımcı olabilirim ama php/phyton detaylarında uzman arkadaşlar vardır yardımcı olabilirler. Java ile ilgili kafana bir şey takılırsa da etiketlersin beni 🤟

herkesin ilerleme tarzı farklıdır ama ben hiç kitapla veya eğitimle birşeyler öğrenemedim.
Kendim merak ettim, bir proje yapmak istedim araştırdım öğrendim.(Öğrendiğim şeylerin %98'i yabancı forumlardan ve proje sitelerinden)

Çünkü bu dünya derya deniz.
Hiç bir kitap, hiç bir eğitimci sana tam anlamıyla olayları anlatamayacaktır da.
Eksik veya fazla anlatır diyemeyiz burada senin öğrenmek isteğin devreye giriyor.

Ama şunu tereddütsüz söylerim;
Eğer ingilizce bilmiyorsan 1 saniye daha düşünmeden ingilizce öğrenmeye başla.

Çünkü bu işte olmazsa olmazdır eğer ciddi bir yerlere gelmek istiyorsan.

30 gün otur programlama çalış deli gibi, türk kaynaklar 30 günün sonuna kalmadan biter.

Sorunlar yaşarsın bu sorunları daha önce çözmüş binlerce insan var ama bunlar yabancı.
sorunlarının karşılığını türkçe bulamazsın.

Sonra translate ile uğraş sorunu çevir cevapları çevir felan derken adamın motivasyonu da bozulur.
Düzgün çevrilmezde.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı