Merhaba, HTML ve ufaktan Python biliyorum, şu anda CSS öğreniyorum. Back End geliştirme daha çok ilgimi çekiyor.
Hangi yazılım dillerini öğrenmeliyim? Back End için HTML, CSS, JS, Jquery vs. de gerekiyor mu sizce?
Merhaba, server tarafi render için HTML, CSS, JS bilmeniz gerekir. PHP ile başlayabilirsiniz. Bu sayede hem server tarafı render, hem de back-end geliştirme yapabilirsiniz.
Gerekmiyor, şunu şunu öğren diyemem çünkü çok seçenek var Python, Elixir, Ruby, JavaScript, Rust, GO, Java, Scala, C#, PHP seçeneklerden bazıları ve SQL noSql veri tabanları bilmen gerek.
Merhaba, server tarafi render için HTML, CSS, JS bilmeniz gerekir. PHP ile başlayabilirsiniz. Bu sayede hem server tarafı render, hem de back-end geliştirme yapabilirsiniz.
Merhaba, PHP'ye bazıları çok eski diyor, bazıları halen iyi diyor. Yurtdışında da çok ilgi görmüyormuş galiba. Sizce öğrenmeye değer mi? Başka önerileriniz var mı?
Gerekmiyor, şunu şunu öğren diyemem çünkü çok seçenek var Python, Elixir, Ruby, JavaScript, Rust, GO, Java, Scala, C#, PHP seçeneklerden bazıları ve SQL noSql veri tabanları bilmen gerek.
Merhaba, PHP'ye bazıları çok eski diyor, bazıları halen iyi diyor. Yurt dışında da çok ilgi görmüyormuş galiba. Sizce öğrenmeye değer mi? Başka önerileriniz var mı?
Sizce nereden başlamalıyım? Hangi diller piyasa da daha çok rağbet görüyor?
Benim en son baktığım ilanlarda 1 2 defa PHP gördüm, daha çok GO, Java, Python, Ruby tercih ediyorlar yurt dışında, Türkiye'de PHP yaygın ama C# Java da da çok iş ilanı var.
Benim en son baktığım ilanlarda 1 2 defa PHP gördüm, daha çok GO, Java, Python, Ruby tercih ediyorlar yurt dışında, Türkiye'de PHP yaygın ama C# Java da da çok iş ilanı var.