FDDeathWing
Kilopat
Merhaba, Rust, Go ve C#'ta serverside render yapılmıyor biliyorsunuz, frontend ile backendin arasında Next.js vb bir araç daha gerekiyor. Bu nedenle bu dilleri karşılaştırmak pek doğru değil. Statik dillerde hız yarışı yapıyorsak, fantazi olsun diye backendde ASM kullanırız, daha hızlısı zaten olamaz.Hız ve PHP? Hız istiyorsan Rust, GO, C# en hızlılarından.
Merhaba, Rust, GO ve C#'ta serverside render yapılmıyor biliyorsunuz, frontend ile backendin arasında Next.js vb bir araç daha gerekiyor. Bu nedenle bu dilleri karşılaştırmak pek doğru değil. Statik dillerde hız yarışı yapıyorsak, fantezi olsun diye backendde ASM kullanırız, daha hızlısı zaten olamaz.
Buradaki konu backendi yeni öğrenecek birisinin iş olanaklarına göre dil önermek, Rust nadir olarak özel projelerde kullanılıyor ve ögrenmesi zor. Keza GO'da o kadar yaygın değil. Java web geliştiricisine talep ülkemizde de, Dünya'da da çok yoğun. Bunun dışında PHP şu anda çok yaygın, bu sistemlerin bakışlarının yapılması, geliştirilmesi gerekiyor, iş olanağı her zaman bulunur. C#'da 3. opsiyon. Bu 3 dile de her yerde talep olur.
Bir kişi tek dil öğrenecekse PHP en makul gibi görünüyor şu anda. Java'da da, C#'ta da render seralarda yapılacaksa Next'ya da Nuxt öğrenmek zorunda.
Zorunda değil.Bir kişi tek dil öğrenecekse PHP en makul gibi görünüyor şu anda. Java'da da, C#'ta da render serverda yapılacaksa Next ya da Nuxt öğrenmek zorunda.
Merhaba, statik serverside renderdan bahsediyorsunuz. Frontend'e Vue, Angular, React girdiğinden bu yana dinamik serverside render kullanılıyor. Keza statik kullanılması yerine client tarafında render yapması hem daha kolay, hem daha az maliyetli (alternatif olarak ilgili dilde sayfa da hazır edilebilir). Bu dönemden sonra pek statik rendera dönüleceğini sanmam.Zorunda değil.
C# için Asp.Net, Java için jsp kullanabilir.
İlk mesajım da aslında değinmiştim bu dillere, nerede hangisi seçeceğini kendimce belirttim.
Hocam static server side rendering ile ilgili araştırma yaptım ama detay bulamadım. Kaynak verebilir misin merak ettim araştırayım.Merhaba, statik serverside renderdan bahsediyorsunuz. Frontend'e Vue, Angular, React girdiğinden bu yana dinamik serverside render kullanılıyor. Keza statik kullanılması yerine client tarafında render yapması hem daha kolay, hem daha az maliyetli (alternatif olarak ilgili dilde sayfa da hazır edilebilir). Bu dönemden sonra pek statik rendera dönüleceğini sanmam.
Angular, Vue, React tarayıcıda çalışıyor. Server side değil. Server side'a dönüştüren eklentisi var Angular'ın ama genel olarak o şekilde kullanılmıyor.Merhaba, statik serverside renderdan bahsediyorsunuz. Frontend'e Vue, Angular, React girdiğinden bu yana dinamik serverside render kullanılıyor. Keza statik kullanılması yerine client tarafında render yapması hem daha kolay, hem daha az maliyetli (alternatif olarak ilgili dilde sayfa da hazır edilebilir). Bu dönemden sonra pek statik rendera dönüleceğini sanmam.
Bu linkten gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.Hocam static server side rendering ile ilgili araştırma yaptım ama detay bulamadım. Kaynak verebilir misin merak ettim araştırayım.
Benim bildiğim client ve server side rendering. Server side tarafının dynamic ve static olarak ayrıldığını hiç duymadım. Zaten server tarafında yapılıyor sonuç olarak dinamik olur diye düşünüyorum.
C#'a Blazor'u da eklemişsiniz burada. Yeni başlayan bir kişi için kaç farklı eklenti/dil daha öğrenmesini tavsiye edersiniz.Blazor'un Server ve Client-Side olmak üzere iki tipi var. Server tarafı isteyen onu kullanabilir. Server side bu kadar gerekliyse tabii.
ASP.NET Core Blazor
Explore ASP.NET Core Blazor, a way to build interactive client-side web UI with .NET in an ASP.NET Core app.docs.microsoft.com
Angular, Vue, React tarayıcıda çalışıyor. Server side değil. Server side'a dönüştüren eklentisi var Angular'ın ama genel olarak o şekilde kullanılmıyor.
Dinamik rotalar ile bunu ne ilgisi var? Dinamik rotalar server side spesifik bir şey değil. İçinde dinamik geçen bir şeyi bulup gönderdin sanırım.Bu linkten gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.
File-system conventions: Dynamic Segments | Next.js
Dynamic Route Segments can be used to programmatically generate route segments from dynamic data.nextjs.org
HTML, CSS zaten web için olması gereken bir şey. Bilmiyorsanız söyleyeyim Blazor Asp.Net üzerine kurulmuş bir framework. C# dili ile full stack web geliştirebilirler. Ayriyetten javascript öğrenmelerine gerek kalmaz. "Kaç farklı eklenti/dil..." derken bunu düşünmediniz sanırım.Bu linkten gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.
File-system conventions: Dynamic Segments | Next.js
Dynamic Route Segments can be used to programmatically generate route segments from dynamic data.nextjs.org
C#'a Blazor'u da eklemişsiniz burada. Yeni başlayan bir kişi için kaç farklı eklenti/dil daha öğrenmesini tavsiye edersiniz.
Frontend ile backend bağlantısını konuşuyoruz. Farklı bir konudan bahsetmiyoruz
Yazıyı okuyun devamında dinamik import konusu da olması gerekiyor. Yoksa Next.js'ten aratın karşınıza çıkar.Dinamik rotalar ile bunu ne ilgisi var? Dinamik rotalar server side spesifik bir şey değil. İçinde dinamik geçen bir şeyi bulup gönderdin sanırım.
HTML, CSS zaten web için olması gereken bir şey. Bilmiyorsanız söyleyeyim Blazor Asp.Net üzerine kurulmuş bir framework. C# dili ile full stack web geliştirebilirler. Ayriyetten javascript öğrenmelerine gerek kalmaz. "Kaç farklı eklenti/dil..." derken bunu düşünmediniz sanırım.
Tamam burada da framework'ü ögrenmesi gerekmiyor mu? Bir söylediğiniz bir söylediğinizi tutmuyor...Dinamik rotalar ile bunu ne ilgisi var? Dinamik rotalar server side spesifik bir şey değil. İçinde dinamik geçen bir şeyi bulup gönderdin sanırım.
HTML, CSS zaten web için olması gereken bir şey. Bilmiyorsanız söyleyeyim Blazor Asp.Net üzerine kurulmuş bir framework. C# dili ile full stack web geliştirebilirler. Ayriyetten javascript öğrenmelerine gerek kalmaz. "Kaç farklı eklenti/dil..." derken bunu düşünmediniz sanırım.
No one:
FDDeathWing: RANDOM BULLSHIT!