Bad Sector dolu HDD kurtarılır mı?

Playstor

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Bıraktı

24.02.2023
Meslek
Bıraktı 24.02.2023
1647612026165.png

Bu sadece 250 GB'nin 125'i ve tamamlanmamış hali hâlâ buluyor. Diskim ölmüş ama 250 GB'yi atmak istemiyorum. Ne yapmalıyım? Regenetor kullansam acaba diskimdeki alan azalır mı?
91'den 103'e çıktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiziksel hasara uğramış bölgeler kurtarılamaz ve bu diskinizin kafası o alana yanlışlıkla çarptığı için oluşmuş olabilir. Çıtır hasarlı diye tabir edeceğimiz yumuşak hasar ise işletim sistemi o bölgeye erişmeye çalışır, bir şeylerin doğru olmadığını varsayarsa, o bölge hasarlı olarak işaretlendiği için oluşur ve Windows'un chkdsk programı ile bu belki düzeltilebilir.

İlk önce health sekmesini paylaşın. Diskin yedek sektörleri bitmediyse düzeltme yapabiliriz.

1647613850430.png

Buyurun hocam healt sekmesi.

Fiziksel hasara uğramış bölgeler kurtarılamaz ve bu diskinizin kafası o alana yanlışlıkla çarptığı için oluşmuş olabilir. Çıtır hasarlı diye tabir edeceğimiz yumuşak hasar ise işletim sistemi o bölgeye erişmeye çalışır, bir şeylerin doğru olmadığını varsayarsa, o bölge hasarlı olarak işaretlendiği için oluşur ve Windows'un chkdsk programı ile bu belki düzeltilebilir.

Hocam nasıl yapacağım başka çare var mı Low Level Format falan diyorlardı işe yarar m?

1647614035077.png

İşinize yararmı bilmem ama bunu da vereyim dedim.
Hocalarım sector sayısı 200'e çıktı bir çözüm verin artık korkmaya başladım.

Son düzenleme:
Disk bozuk olan sektörlere yetecek kadar yedek sektörü olmadığı için yüzey testinde bu bozuk sektörler gözüküyor. Bunları HDD Regenerator gibi programlarda düzeltemeyebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı