Çözüldü Bad sector HDD Regenerator ile düzeltilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Shakermhaker

Kilopat
Selamlar harddiskimi HD Tune ile taradığımda çok fazla bad sector olduğunu gördüm. Ve HDD Regenerator diye bir program buldum. Sizce kullanayım mı? Bu programın işe yarayıp yaramadığını veya daha kötü sonuçlara götürebileceğini falan biliyor musunuz? Ne yapmalıyım?

Çözüm
Sizce kullanayım mı? Bu programın işe yarayıp yaramadığını veya daha kötü sonuçlara götürebileceğini falan biliyor musunuz? Ne yapmalıyım?
HDD Regenerator diskte bulunan bad sectorları okuma, yazmaya kapatır. İşletim sistemi o bölümü göremez. Bir nevi maskeler orayı. Bu zaman bloklar azaldığı için alan da azalır. Ek olarak bad sector yazılımla çözülmez. En yakın zamanda HDD ve ya SSD almanız lazım.
Selamlar harddiskimi HD Tune ile taradığımda çok fazla bad sector olduğunu gördüm. Ve HDD Regenerator diye bir program buldum. Sizce kullanayım mı? Bu programın işe yarayıp yaramadığını veya daha kötü sonuçlara götürebileceğini falan biliyor musunuz? Ne yapmalıyım?

En yakın zaman yeni bir disk alıp, verilerinizi yedekleyin derim.

Yaptığınız testin ekran görüntüsünü atabilir misiniz?

harddiskimi HD Tune ile taradığımda çok fazla bad sector olduğunu gördüm.
Ne kadar vardı?
Ve HDD Regenerator diye bir program buldum. Sizce kullanayım mı
Kullanabilirsiniz. Bu program gerçekten bozuk olmayan sektörleri düzeltebiliyor. Veri kaybı yaşamayacağınızı söylüyor bu program sektörleri onarırken ama ne olur ne olmaz verilerinizi yedekleyip onarmaya başlayabilirsiniz.

Sizce kullanayım mı? Bu programın işe yarayıp yaramadığını veya daha kötü sonuçlara götürebileceğini falan biliyor musunuz? Ne yapmalıyım?
HDD Regenerator diskte bulunan bad sectorları okuma, yazmaya kapatır. İşletim sistemi o bölümü göremez. Bir nevi maskeler orayı. Bu zaman bloklar azaldığı için alan da azalır. Ek olarak bad sector yazılımla çözülmez. En yakın zamanda HDD ve ya SSD almanız lazım.

Artı -1 Eksi
Çözüm

Yaptığınız HD Tune testi böyleyse HD Tune bug'ıdır.
Eğer sadece yeşil ve kırmızı renkler varsa sorunludur hocam.
O zaman diğer arkadaşlardan güvendiğiniz talimatı uygulayın.

hdtune_errorscan.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı