Bad Sector Nedir? Nasıl Tespit Edilir?

Bu Bad Sector yani kırmızı noktalar sadece en üst kısım da mı çıkar yoksa ortalarda vb. de çıkabilir mi?

@Murat5038, @Recep Baltaş müsait olduğunuz zaman sonuçlara bakar mısınız? Rica etsem.
Dün gece masaüstü makinemin, stop scan mavi ekran hatası verdi. Durduk yere değil aslında Bilgisayar masamın üstüne birazcık vurdum kasaya darbe gelmedi. Vurduğum yer ile kasa arasında 30 cm boşluk var. Kasa 30 cm aşşağı da yani. Nasıl vurduysam şiddeti bile kasaya etki yaptı sanırım Ayrıca @Recep Baltaş hocamın ''Minidump Dosyalarını Paylaşın'' bölmünü inceledim. Dediklerini yaptım. Ama konu mesaja kapalı olduğu için, bende gerekli dosyayı hazırladım. Sonuçları paylaşın derseniz onları da eklerim mesajıma.

@Murat5038, @Recep Baltaş Hd tune programı ile, hız testi ve error scan yaptım. Sonuçlara bakar mısınız? Benchmark sonuçlarım normal mi? Error scan için Derin tarama yapmama gerek var mı?

* Hız testi Benchmark sonucu:

* Error Scan Sonucu (Quick Scan):

* Sağlık bölümü sonuçları:

hocamın ''Minidump Dosyalarını Paylaşın'' bölümünü inceledim. Dediklerini yaptım. Ama konu mesaja kapalı olduğu için, bende gerekli dosyayı hazırladım.
Dosyaları oradan paylaşın diye açılmadı zaten. Konularda istendiğinde bakıp nereden nasıl alındığı bilinsin diye rehberler yapıyoruz bu şekilde.
Sonuçları paylaşın derseniz onları da eklerim mesajıma.
Gerek yok sonuç belli zaten. masaya vurmak titreşim ile bağlantılar kesilebiliyor ve haliyle donanımı görmezse BSOD alırsınız. Tekrar olursa paylaşırsın. HDtune Quick işaretlemeden yapılır bu arada.

@Murat5038 Merhaba hocam, nasılsınız?
Minidump dosyasını paylaşmama gerek yok o zaman. Zaten klasörde tek dosya var. O da dün gece yaşanan olaydan ötürü

Hız testi sonuçlarım iyi yani dimi hocam? Çıkan rakamlar bir sıkıntı olduğuna dair mi? Yoksa sonuç iyi mi?

HDtune Quick işaretleyerek yaptım doğrudur. Sadece bakmak için. O zaman derin tarama yapayım hocam. Kırmızı çıkarsa, İnşALLAH çıkmaz duruma göre yazarım.

Teşekkür ederim hocam. Derin tarama yapacağım şimdi. İçim rahat olsun Vakit ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim. İşiniz rast gitsin hocam.
Derin tarama yaptım, kırmızı çıkmadı. Hepsi yeşil

Test sırasında sıcaklık 40 üzerine çıkarsa testi sonlandırmak mı gerekir?

Low Level Format ile düzeltmeyi deneyebilirsiniz. Ama şunu söyleyebilirim ki bir diskte bad sector oluşmaya başladıysa bir daha o diskten kesinlikle hayır gelmez. Miadını doldurmuştur.

Benim ki 1 senelik. 1 kere psuudan kapattım diye 2 kırmızı verdi. Yani fiziksel düzeltilemez değil mi?
Taramayı derin yaptım. Konuluk bir durum yok merak ettim sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…