Çözüldü Bad sector sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RedemptionK

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar yeni HDD aldım laptop için HDD Tune ile tarama yaptım şimdi ne yapmam lazım temizlemek gereklimi yoksa kullansam sorun olur mu?

Dosya Ekleri

• dadasdasda.png
    dadasdasda.png
    66,6 KB · Görüntüleme: 87

Ekleme:

Eğer yeni aldıysanız iade edin. Eğer daha önce kullandığınız bir diskse üstteki işlemi uygulayın.

Eğer sonuç yukarıda olan görselde ki gibi ise: O kırmızı alanları sayacağız. İlk kırmızı noktadan son satıra kadar pek çok bozuk alan var. Peki bundan nasıl kurtulacağız? Yapmamız gereken şey diski biçimlendirmek. Bize gerekli olan şey sadece defter ve kalem. Bir de temel seviyede matematik.

Bunun formülü şu: İlk kırmızı alanı gördüğümüz satıra tümüyle veda edeceğiz.

En alttan 12 tane satırı sileceğiz. Peki bu nasıl olacak?

Her satırda 50 tane alan var. Ve bu alan 190 MB. Bizim kaç satırımız var? 12. her satırda kaç alan var? 50. her alan kaç MB? 190. şimdi bir şeyler oturmuş olmalı.
Oturmadı ise: "Alan * satır * alan başı MB".
Yani: 50 * 12 * 0.190. formül bu. Ve bu işleme göre yukarıda olan 500 GB sabit diskimizin 114 GB'tını çöpe atacağız. Peki bu alanı nasıl ayıracağız? Nasıl çöpe atacağız? Hemen anlatayım.

Başlat'tan disk yönetimi'ni arıyoruz. Ve o programı açıyoruz. Burada bizim disklerimiz gözükecektir. Bozuk olan diskimizi seçip biçimlendireceğiz. Biçimlendirirken dikkat edeceğimiz nokta şu, benim örnekte gösterdiğim bozuk alanlar diskin en sonunda. Yani biz 465-114=351, 351 GB olarak yeni boyutu ayarlar isek o bozuk alandan kurtulup temiz alanda çalışacağız. Şimdi kafalar biraz karışmış olabilir. 114 GB'Ti yukarıda bulduk. Peki nereden geldi 465? Hani bizim disk 500 GB idi? Hemen anlatayım.

Sabit disk üreticileri 1 GB = 1000 MB olarak hesaplar ve ona göre üretir. Ama bizim Microsoft, 1 GB = 1024 MB olarak hesaplar. Bu fark o yüzden. 320 GB olan bir sabit disk ise 300 GB civarında olacaktır. Zaten bu GB disk yönetiminde yazıyor.

Nerede kaldık? Heh. Sabit diskten bozuk alanı çıkardık. Geriye kaldı 351 GB. Biz diski biçimlendirirken kapasiteyi 465.000 değil de 351.000 olarak verirsek mantıken o sonda olan kırmızı alanları almayacak. Çünkü biz o alanı hesapladık. 114 GB'lık alana yayılmışlar. Ve en üstler tertemiz.

Bu rehberi okumanı tavsiye ederim.

Disk sıfır mı yoksa 2. el mi? Diski kullanmak istiyorsanız iade etmek ile uğraşmak istemiyorsanız ilk önce bilgisayarıma girin. Oradan bu diski bulup sağ tıklayıp biçimlendire tıklayınız. Gelen ekranda gelişmiş seçeneklere gelip hızlı biçimlendir tikini kaldırınız. Sonra biçimlendirmeye başlayınız. Biçimlendirme bittikten sonra HDD Sentinel ile diskin sağlık durumunu paylaşırsınız.

Biçimlendirmeye başlamadan önce dediğim programdan sağlık durumunu paylaşsanız daha iyi olur. Hem sıfır mı yoksa kullanılmış mı olduğunu anlarız

Düzeltme işlemiyle uğraşmayacaksanız iade edin diski.

Son düzenleme:
Disk sıfır mı yoksa 2. el mi? Diski kullanmak istiyorsanız iade etmek ile uğraşmak istemiyorsanız ilk önce bilgisayarıma girin. Oradan bu diski bulup sağ tıklayıp biçimlendire tıklayınız. Gelen ekranda gelişmiş seçeneklere gelip hızlı biçimlendir tikini kaldırınız. Sonra biçimlendirmeye başlayınız. Biçimlendirme bittikten sonra HDD sentinel ile diskin sağlık durumunu paylaşırsınız.

Biçimlendirmeye başlamadan önce dediğim programdan sağlık durumunu paylaşsanız daha iyi olur. Hem sıfır mı yoksa kullanılmış mı olduğunu anlarız.

Düzeltme işlemiyle uğraşmayacaksanız iade edin diski.

Merhaba dediğiniz gibi yaptım yapmadan önce sağlık %35'di biçimlendirme yapınca %66'ya çıktı.

Sırayla 3 tarama yaptım ve sonunda temizleyebildim sayılır dikkatimi çeken şu oldu 3 taramada da aynı noktada bad sectör var sizce bunun nedeni nedir şahsen ben fiziksel hasar olarak düşünüyorum ayrıca bu son kalan virüs gibi yayılırmı sonra.

Dosya Ekleri

• tarama 1.png
    tarama 1.png
    66,8 KB · Görüntüleme: 42
  • tarama 2.png
    tarama 2.png
    14,9 KB · Görüntüleme: 47
  • tarama 3.png
    tarama 3.png
    19,9 KB · Görüntüleme: 49
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı