Çözüldü Bad sector sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RedemptionK

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar yeni HDD aldım laptop için HDD Tune ile tarama yaptım şimdi ne yapmam lazım temizlemek gereklimi yoksa kullansam sorun olur mu?

Dosya Ekleri

• dadasdasda.png
    66,6 KB · Görüntüleme: 87

Ekleme:

Eğer yeni aldıysanız iade edin. Eğer daha önce kullandığınız bir diskse üstteki işlemi uygulayın.

Bu rehberi okumanı tavsiye ederim.

Yeni aldıysanız iade edin. Temizlemek derken neyi kastediyorsunuz. Bad sector bir kere çıktıysa artabilir.

Disk sıfır mı yoksa 2. el mi? Diski kullanmak istiyorsanız iade etmek ile uğraşmak istemiyorsanız ilk önce bilgisayarıma girin. Oradan bu diski bulup sağ tıklayıp biçimlendire tıklayınız. Gelen ekranda gelişmiş seçeneklere gelip hızlı biçimlendir tikini kaldırınız. Sonra biçimlendirmeye başlayınız. Biçimlendirme bittikten sonra HDD Sentinel ile diskin sağlık durumunu paylaşırsınız.

Biçimlendirmeye başlamadan önce dediğim programdan sağlık durumunu paylaşsanız daha iyi olur. Hem sıfır mı yoksa kullanılmış mı olduğunu anlarız

Düzeltme işlemiyle uğraşmayacaksanız iade edin diski.

Son düzenleme:

Merhaba dediğiniz gibi yaptım yapmadan önce sağlık %35'di biçimlendirme yapınca %66'ya çıktı.

Sırayla 3 tarama yaptım ve sonunda temizleyebildim sayılır dikkatimi çeken şu oldu 3 taramada da aynı noktada bad sectör var sizce bunun nedeni nedir şahsen ben fiziksel hasar olarak düşünüyorum ayrıca bu son kalan virüs gibi yayılırmı sonra.

Dosya Ekleri

• tarama 1.png
    66,8 KB · Görüntüleme: 42
  • tarama 2.png
    14,9 KB · Görüntüleme: 47
  • tarama 3.png
    19,9 KB · Görüntüleme: 49
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…