Çözüldü Bad Sectorlü HDD Kısa Vadede Sorun Yaratır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Steinbeck

Decapat
Birkaç gün önce ikinci el bir laptop satın aldım. HD Tune ve Hard Disk Sentinal sonuçları aşağıdaki gibi çıktı ve kararsız kaldım. Bilgisayarın hızı konusunda hiçbir şikayetim yok. Forumda önceki konulara baktığımda bad sector gözüken hard disklerin değişmesi gerektiğini söyleyen kişiler gördüm fakat değiştirilmek için en azından şu durumda erken olduğunu düşündüm. Bad sector hataları hard diskte ilerler mi, kısa vadede bir problem yaşar mıyım ve low level format gibi işlemlere başvurmalı mıyım? Kullanım açısından bir sorun teşkil etmiyor şu anda bana. Siz olsaydınız bana ne yapmamı önerirdiniz? Bu arada HD Tune tek tek sektörleri taradıktan sonra %0.3 Bad Sector buldu. Hard Disk Sentinal'de ise kayıtlı sürüm olmadığı için tarama yapmadan 410 küsür bad sektör buldu programı açtığım gibi HDS'nin yaptığı işlem pek güven vermedi.
SharedScreenshot5.jpg
SharedScreenshot7.jpg
SharedScreenshot.jpg
SharedScreenshot4.jpg
SharedScreenshot3.jpg
SharedScreenshot2.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bozulana kadar kullan. Ama önemli verilerini başka bir yere depolamalisin. Ne zaman gidicegi belli olmaz HDD'nin. Belki 6 ay gider belki 6 hafta. O yüzden önemli verilerini USB veya harici HDD'ye depola, laptopda günlük kullanmaya devam et. Ayrica bazı programlar var bad sectorlu bölümleri devre dışı birakiyor onlara da bak.
Bozulana kadar kullan. Ama önemli verilerini başka bir yere depolamalisin. Ne zaman gidicegi belli olmaz HDD'nin. Belki 6 ay gider belki 6 hafta. O yüzden önemli verilerini USB veya harici HDD'ye depola, laptopda günlük kullanmaya devam et. Ayrica bazı programlar var bad sectorlu bölümleri devre dışı birakiyor onlara da bak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Çözüm
Öncellikler gün geçtikçe işletim sistemi daha yavaş çalışır. Ya da durup dururken bilgisayar birden çökebilir (tabii bunun için bad sector sayısının artması lazım) onun dışında %8 ile bile çalışan bilgisayarlar gördüm içinden verilerde alınabiliyordu. Ama sen gene de verilerinin güvenliğini al ne olur ne olmaz.

Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı