Bademciklerimden birkaç haftada bir beyaz küçük kalıntılar geliyor. Bazen yutkunurken hafiften batma hissediyorum. Araştırmalarım sonucunda bademcik taşı olduğunu düşünüyorum. Tedavi olarak lazerle bademcik delikleri kapatılması ve bademciklerin alınması var. Lazerle delik kapatılması tam çözüm değil gibi geldi bana. 18 yaşında bademcik alınması sıkıntı yaratır mı?
İlaçla tedavisi var onun. Antibiyotik ancak işe yarıyor. Taşlar zaten iltihap gibi bir şey. Bende de aynı sorun vardı. Haftada bir mutlaka geliyordu. Aile hekiminin yazdığı antibiyotiği kullandım. Şu an daha nadir geliyor. Geçen ay başında çok küçük bir parça gelmişti, o zamandan beri yok mesela.
Bağdemciklerdeki o boşluklara krip diyorlar ve o boşluklara zamanla yemek artıkları dolabiliyor. Birçok insanda vardır.Baktığın zaman, aynada ışık tuttuğunda görebilirsin. Onları doktor ufak bir operasyonla çıkarıyor. Aslında kişi kendisi de halledebilir. İlaç kullanımı falan yazanlar olmuş öyle bişey yok kesinlikle.
Bağdemciklerdeki o boşluklara krip diyorlar ve o boşluklara zamanla yemek artıkları dolabiliyor. Birçok insanda vardır.Baktığın zaman, aynada ışık tuttuğunda görebilirsin. Onları doktor ufak bir operasyonla çıkarıyor. Aslında kişi kendisi de halledebilir. İlaç kullanımı falan yazanlar olmuş öyle bişey yok kesinlikle.
Yaklaşık 9-10 yaşımda aldırmıştım ses kısıklığı yaptığı için. Hiçbir eksikliğini duymadım. Eğer aldırırsan hastanede verilen dondurmayı bana getirir misin?