Bağ evinde tek yaşanabilir mi?

Makaleler
1
En yakında köye 2 km şehir merkezine 8 km mesafede tarlamıza prefabrik ev yapmayı düşünüyoruz. Su basmanı yani zemini 100 metre kare olarak dağın yamacına yaptık.

Kalacak yerim yok. 1+0 stüdyo daireden daha mı iyi olur? Sizce tek başıma kalabilir miyim? Siz olsanız kalır mıydınız? Ne gibi zorlukları olur? Ev doğayla iç içe fıstık incir badem ve zeytin tarlasının içerisinde. Yaş 24. Tahmini 15-16k aylık gelirim olacak. Telefon çekiyor elektrik var su ise kuyu suyu.

Güvenlik inanılmaz büyük bir problem. Böcek ve sıcak hava dayanılmaz. Köy kısmında hele de köyden uzakta yaşamak hayatını şehirde geçirmiş birisi için imkansız denebilir. Hiç bulaşmayın derim.

internet başlı başına bir problem yaratacak size çünkü tek seçeneğiniz çanak ile internete bağlanmak olacaktır o da hem yavaş hem de ping süresi oldukça yüksek. ayrıca evde herhangi bir problem yaşanırsa oraya usta bulmanızda zor olacaktır.

"Bence" gerekil olanlar;
  • Su için arıtıcı.
  • Haşere ve böcek için tavuk ve kedi.
  • Güvenlik için alarm sistemi ve kamera.
  • En önemlisi araç.
Yapılamaz değil ama eğer vaktin varsa arada bir kısa süreli kalmayı dene sana bir fikir verir.
Arıtıcı kolayca hallolabilir. Kediye sürekli yem verirsem yem bulamadıkça yanıma yanıma gelir. Araç olarak elektrikli motor veya düz bisiklet düşünüyorum. Köyün içerisinden otobüs geçiyor. Önemli sıkıntılar güvenlik ve internet olmaması. Köyde yaşayan amcalarım demirci elektrikçi ustası falan onlar problemleri halledebilir.
@Yukapian @Itechin.g

Yani gördüğüm kadarıyla herkes güvenlikten korkuyor, ama şehirde de sırf bir manyak ona baktınız diye bıçağı bir yerinize takabilir, olmayan şeyler de değil:D. Alın bir kutu torpil baktınız sıkıntılı bir tip var yakın atın:D en önemli meseleler, güvenlik, internet ve ulaşım. Bu üçünü çözersen her yerde kalırsın.

Ben olsam kalmazdım. En yakın yerleşim 2km. Gece başıma bir şey gelse sesimi kimse duymaz. Büyük güvenlik zaafı. Telefon çekiyor olabilir ama telefona ulaşamayacağınız bir durumun içine düşebilirsiniz. Hayat bu hiç belli olmaz.

Öte yandan kuyu suyunu arıtsanız bile içmek için kaynatmak fayda etmez. Eğer çevre tarlalarda ilaçlama veya gübreleme yapılıyorsa, otomatikten sizin kuyu suyuna karışacaktır. Bu ciddi bir sağlık riski demek. Hadi temizlik için aratıp kullandık diyelim ama içmek için asla yönelmemek gerekir.

Diğer bir sorun doğa ile mücadele. Yollar yağıştan ötürü çamur veya balçıkla kaplanırsa işiniz zor. Gerçekten traktör veya 4x4 araca ihtiyacasınız olabilir. Yabani hayvanla mücadele kısmına girmiyorum bile. Kirpisinden domuzuna kadar her türlü hayvanla mücadele etmek gerekebilir.

Eliniz iş tutuyor mu? Örnek veriyorum basit bir elektrik arızası olunca geçici tamir edebilir misiniz? Veya kapınızın menteşesi bozuldu diyelim değiştirebilir misiniz? Bunları yapacak kadar el aleti vs. tutabilir misiniz?

Yapacağım masraf aşağı yukarı stüdyo dairesi parasına geliyor.

@SuiCast 6 ay önce bunun hakkında konu açmıştım. Sene sonu bir arazi alıp subasman beton döktüreceğim ve konteyner-ev benzeri bir yapı koyacağım. Şahsen ben oraya hafta sonu mangal, kafa dinlemek için gideceğim. Kalma işine girdiğiniz zaman işler çok karışıyor.

Öncelikle tek kişi yaşamanın zorluğunu deneyimlemeniz lazım. Böcek işine çözüm bulamazsınız bu arada ilaçlama falan hikaye. Sıcaklığın sorunu ise yazın klima, kışın ise 2 adet UFO ile çözülebiliyor sadece. Artı olarak inanılmaz fazla masraflı bir iş bu. Elektrik, su, gider tesisatından tutun arsanın A2 olması gerekiyor. Öyle her arsaya beton döktürüp yapı koyamazsınız. Beton döktürdüğünüz araziyi tarım bakanlığına şikayet ederlerse o betonu zorla söktürürler.

@SuiCast 6 ay önce bunun hakkında konu açmıştım. Sene sonu bir arazi alıp subasman beton döktüreceğim ve konteyner-ev benzeri bir yapı koyacağım. Şahsen ben oraya hafta sonu mangal, kafa dinlemek için gideceğim. Kalma işine girdiğiniz zaman işler çok karışıyor.

Öncelikle tek kişi yaşamanın zorluğunu deneyimlemeniz lazım. Böcek işine çözüm bulamazsınız bu arada ilaçlama falan hikaye. Sıcaklığın sorunu ise yazın klima, kışın ise 2 adet UFO ile çözülebiliyor sadece. Artı olarak inanılmaz fazla masraflı bir iş bu. Elektrik, su, gider tesisatından tutun arsanın A2 olması gerekiyor. Öyle her arsaya beton döktürüp yapı koyamazsınız. Beton döktürdüğünüz araziyi tarım bakanlığına şikayet ederlerse o betonu zorla söktürürler.
Hocam evin yeri buz gibi esiyor soğutmaya gerek olacağını sanmıyorum. Şu an evin yapılacağı yerin 500 metre ilerisinde başka bir evde battaniyeyle yatıyorum. Prefabrikte ısı yalıtımlı olacak. 10 ay yalnız yaşama tecrübem var ama şehir ile dağ bir olmuyor. Betonu döktük ve lağam eştirdik şu an hazır durumda. Elektrik'i resmiyette bir şekilde uyduracağız. Ev elektriği olarak bağlatmayacağız. Birde evde bilgisayar ile televizyon olacak onlar çalınır diye korkmuyor değilim. Buzdolabı çamaşır makinası vb.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı