Bağımlılık yapmış olan bu karşılıksız aşktan nasıl kurtulabilirim?

Edmond dantes

Megapat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Dijital Tasarımcı
Çalıştığım iş yerinde hoşlandığım bir kız var. Hoşlandığım bu kız beni tatlı bir dille reddetti ama ben hep aramızdaki iletişimden ötürü belki ufak bir umut vardır diye düşündüm. Kopmak istedim ama hiçbir zaman tam olarak kopamadım. Fakat şimdi de biri ile görüştüğünü düşünüyorum ve onu iki gecedir WP de Online görmek kafayı yememe sebep olabilir. Bu bağımlılık yapmış olan işkenceden nasıl kurtulabilirim?

Başka şeylerle uğraşarak veya yeni birileriyle konuşmaya başlayabilirsin, spora falan başla mesela.

Edit: Ben kız arkadaşımdan ayrıldığımda aklıma geldiğinde çok üzülmeyeyim diye yazın uzun soluklu dizilere başlamıştım ve spora başlamıştım, %100 çözüm.

Kibarca kabul etmemişse kendi hayatına bakman daha doğru olacaktır. Takıntı boyutuna varacak durumlar sağlığını da etkileyecektir. Diğer kullanıcıların da dediği gibi spor çok faydalı oluyor. Kitap okumak, bazı uzun soluklu dizilere başlamakta iyi olacaktır. Kendinle ilgilenmen daha iyi.

Öncelikle online olup olmadığını kontrol etmemekle başlayabilirsin. Eğer iş için çok gerekli değilse numarasını sil ve bu şekilde başla. Zaman içerisinde gözlemlemelerin azaldığında yavaş yavaşta kopmaya başladığını farkedeceksin. Bu süreç içerisinde güzel bir diziye başlamakta etkili olabilir ama tabii ki tamamen kendi hayatınla ilgili olan bu durumda kendi kararlarını kendin vermelisin. Ona ayıracağın vakti hobilerine ayır ve keyif aldığın şeylere yönelmeye çalış.

Burada konu açsan dahi tavsiyeler alsan dahi bir şey değişmeyecek spor yap istersen koş dağ bayır kitap oku bir işle ilgilen vs. tamamen kafanda oluşturduğun şeyle alakalı artık aşk mı dersin ne dersin bilemiyorum. Emin ol her şey istediğin gibi olsaydı kolayca kurulsaydı ilişkiniz bu denli umursamıyor olacaktın illaki umursayacak tın ama bu denli kafanı takıp gece online oluşuna kadar izlemeyecektin belli bir süreden sonra rutine bağlayacaktı ilişkin. Şu an reddedilmenin verdiği ve onu çok sevdiğini düşündüğünün verdiği hissiyattan dolayı durumun böyle ve sanki içten içe onla olmazsa başka biriyle olmaz diye de düşünüyor sundur ve başka biriyle konuşma durumun olsa dahi istemiyorsundur. Sana tavsiye o önüne bakmış bu konuyu aşmış ve seninle arkadaşlığına devam ediyorsa sende aş ve arkadaşlığına devam et. Açık ve net bir şekilde söylemeliyim ki eğer arkadaş olarak düşünüyorsa arkadaş olarak yanında bulun ama fazlasını düşünüyorsan arkadaşlığına olan saygından mesafe koy derim. Çünkü o düşünceden sıyrılman epey zaman alacak.

Başka şeyler düşün, başka şeyler yap, spor yap.
Burada konu açsan dahi tavsiyeler alsan dahi bir şey değişmeyecek spor yap istersen koş dağ bayır kitap oku bir işle ilgilen vs. tamamen kafanda oluşturduğun şeyle alakalı artık aşk mı dersin ne dersin bilemiyorum. Emin ol her şey istediğin gibi olsaydı kolayca kurulsaydı ilişkiniz bu denli umursamıyor olacaktın illaki umursayacak tın ama bu denli kafanı takıp gece online oluşuna kadar izlemeyecektin belli bir süreden sonra rutine bağlayacaktı ilişkin. Şu an reddedilmenin verdiği ve onu çok sevdiğini düşündüğünün verdiği hissiyattan dolayı durumun böyle ve sanki içten içe onla olmazsa başka biriyle olmaz diye de düşünüyor sundur ve başka biriyle konuşma durumun olsa dahi istemiyorsundur. Sana tavsiye o önüne bakmış bu konuyu aşmış ve seninle arkadaşlığına devam ediyorsa sende aş ve arkadaşlığına devam et. Açık ve net bir şekilde söylemeliyim ki eğer arkadaş olarak düşünüyorsa arkadaş olarak yanında bulun ama fazlasını düşünüyorsan arkadaşlığına olan saygından mesafe koy derim. Çünkü o düşünceden sıyrılman epey zaman alacak.
Evet bu düşünceden ben de sıyrılmak istiyorum. Normal hayatımda bir çok hobim var zaten spor yapmak, çizim yapmak, dil öğrenmek gibi gibi ama uzun zamandır bunu alamadım hep bi ümit aradım kendime şimdi bunun bana zarar verdiğinin farkındayım bu kadar süresinin ve acı vermesinin sebeplerinden biri etrafımdaki kişilerin çoğu ben gizlesem dahi davranışlarımdan çözdü ve her kafadan bir fikir çıkmaya başladı ekstra bu da yordu beni. Şimdi bütün bunlardan hızlı bir şekilde sıyrılmak istiyorum fakat nereden başlayabileceğimi bilmiyorum

Dostum ben de teknik bir bilgi vermek istiyorum. Beyin tamamlanmamış işler üzerine odaklanır. Mesela bir ödevi yapıp bitirdikten sonra artık onu düşünmezsiniz, ama evden çıkarken ocağı kapatıp kapatmadığınızı hatırlayana kadar düşünürsünüz.

Buradan yola çıkarak, umut etmeniz ve acı çekmenizin, en çok da düşünüp üzülmenizin sebebi meseleyi kapatamamanız. Bunu da sadece siz yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, artık olmayacağını anlamak. Anladıktan sonra artık üzülmeyeceksiniz.

Not: Çelişkili olacak ama, lisedeyken bir kıza tek taraflı aşık olmuştum. İki yıl boyunca platonik olarak depresyonda ve acı içinde gezdim. Ümidi kesmiştim, lise bitti biz birlikteyiz şimdi. Uzun bir süre oldu, eskiyi yad edip geçiyoruz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı