Yeni çağın ilk pole pozisyonunu Charles Leclerc aldı.
Ferrari geçen senenin üstüne koyarak emin adımlarla geliyor. Sezon sonuna kadar devam etmesi ümidiyle.
Ferrari: Leclerc ilk turunda araçtan tam performans alamadığını söylüyordu. İkinci hakkında hakkaten tam performans alıp pole aldı.
Sainz aracın ön tarafıyla ilgili sıkıntılar yaşıyordu ona rağmen iyi bir tur attı.
Ferrari yarın umarım yarış temposunda da güçlü olur. Lastik korumada önemli olacak.
Redbull: Favori olarak görüyordum. Sürpriz oldu benim için. Ancak her şey bitmedi. Redbull'un yarış temposu güçlü gibi.
Verstappen yine maksimumu aldı. Perez bu kulvarın pilotu değil maalesef.
Mercedes: Turbo hibrit çağından beri ilk kez Mercedes bu kadar zorluk yaşıyor ve açıkça geride. Blöf yaptıklarını düşünüyordum. Bu kadar farkla geride olmaları şaşırtıcı. Ancak araçta potansiyel olduğunu düşünüyorum. Dalgalanma sorunu yüzünden bu kadar geride olduklarını düşünüyorum. Bu sorunu çözerlerse üçlü bir çekişme izleriz.
Hamilton, Russell'i geçti. Russell'in performansı beni hayal kırıklığına uğrattı. Alonso, Magnussen ve Bottas'a da geçildi.
Haas: 2018 yılındaki güçlü performanslarına geri dönüş yaptılar. Bu sene ümitliydim onlardan yanılmadığıma sevindim.
Magnussen harika bir gün geçirdi. Mick'in performansını yetersiz buldum.
Alfa Romeo: Haas ile beraber günün sürpriz takımlarından. İyi bir araç yapmışlar. Bottas çok iyiydi. Zhou çok yetersiz şu an.
Aston Martin: Takım beklentilerin çok çok altında. Rüzgar tünelinde yepyeni bir araç ürettiklerini söylüyordular testlerden farklı olarak. Bu yarışa yetişmedi.
Hulkenberg, Stroll'u geçmeyi başardı. Daha 2 gündür sürüyor. Geçen defa da aynı şeyi yapmıştı Stroll'e.
Mclaren: Aston ile beraber en büyük hayal kırıklığı kesinlikle Mclaren. Riccardo çok kötüydü, Norris yine bir şeyler yapmaya çalıştı. Fren sorunları da yaşıyorlar. Araçlarında da yol tutuş sorunu var.
Aston Martin ve Mclaren'i bir an önce önde görmek ümidiyle.
Alpha Tauri: Gasly yine çok iyiydi. Araç geçen sene gibi rekabetçi durmuyor ama henüz konuşmak için erken. Tsunoda'yı beğenmedim.
Alpine: Fena bir gün geçirmediler bence ama Mclaren ve Aston Martin bu kadar kötüyken Alpine'nin ön bölüme gelememesi endişe verici.
Alonso, Ocon'u geçti.
Williams: Yılın sürpriz takımı olabilir diyorlardı. Beklentilerin altında kaldılar şu anlık.
Albon, Latifi'yi geçti.