Bahreyn GP sıralama

Makaleler
13
Daha fazla  
20220319_211356.png

Yeni çağın ilk pole pozisyonunu Charles Leclerc aldı.

Ferrari geçen senenin üstüne koyarak emin adımlarla geliyor. Sezon sonuna kadar devam etmesi ümidiyle.

Ferrari: Leclerc ilk turunda araçtan tam performans alamadığını söylüyordu. İkinci hakkında hakkaten tam performans alıp pole aldı.
Sainz aracın ön tarafıyla ilgili sıkıntılar yaşıyordu ona rağmen iyi bir tur attı.

Ferrari yarın umarım yarış temposunda da güçlü olur. Lastik korumada önemli olacak.

Redbull: Favori olarak görüyordum. Sürpriz oldu benim için. Ancak her şey bitmedi. Redbull'un yarış temposu güçlü gibi.
Verstappen yine maksimumu aldı. Perez bu kulvarın pilotu değil maalesef.

Mercedes: Turbo hibrit çağından beri ilk kez Mercedes bu kadar zorluk yaşıyor ve açıkça geride. Blöf yaptıklarını düşünüyordum. Bu kadar farkla geride olmaları şaşırtıcı. Ancak araçta potansiyel olduğunu düşünüyorum. Dalgalanma sorunu yüzünden bu kadar geride olduklarını düşünüyorum. Bu sorunu çözerlerse üçlü bir çekişme izleriz.
Hamilton, Russell'i geçti. Russell'in performansı beni hayal kırıklığına uğrattı. Alonso, Magnussen ve Bottas'a da geçildi.

Haas: 2018 yılındaki güçlü performanslarına geri dönüş yaptılar. Bu sene ümitliydim onlardan yanılmadığıma sevindim.
Magnussen harika bir gün geçirdi. Mick'in performansını yetersiz buldum.

Alfa Romeo: Haas ile beraber günün sürpriz takımlarından. İyi bir araç yapmışlar. Bottas çok iyiydi. Zhou çok yetersiz şu an.

Aston Martin: Takım beklentilerin çok çok altında. Rüzgar tünelinde yepyeni bir araç ürettiklerini söylüyordular testlerden farklı olarak. Bu yarışa yetişmedi.
Hulkenberg, Stroll'u geçmeyi başardı. Daha 2 gündür sürüyor. Geçen defa da aynı şeyi yapmıştı Stroll'e.

Mclaren: Aston ile beraber en büyük hayal kırıklığı kesinlikle Mclaren. Riccardo çok kötüydü, Norris yine bir şeyler yapmaya çalıştı. Fren sorunları da yaşıyorlar. Araçlarında da yol tutuş sorunu var.

Aston Martin ve Mclaren'i bir an önce önde görmek ümidiyle.

Alpha Tauri: Gasly yine çok iyiydi. Araç geçen sene gibi rekabetçi durmuyor ama henüz konuşmak için erken. Tsunoda'yı beğenmedim.

Alpine: Fena bir gün geçirmediler bence ama Mclaren ve Aston Martin bu kadar kötüyken Alpine'nin ön bölüme gelememesi endişe verici.
Alonso, Ocon'u geçti.

Williams: Yılın sürpriz takımı olabilir diyorlardı. Beklentilerin altında kaldılar şu anlık.
Albon, Latifi'yi geçti.

Ferrari ve özellikle Red-Bull'u tebrik ediyorum. Neden Red-Bull? Zira hem geçen sene Mercedes ile birlikte aracı sonuna kadar geliştirdiler, şampiyona için; hem de çok iyi bir şekilde 2022 kurallarına hazırlandılar. Newey'in de etkisinin yardımıyla propoising sorununu da hızlıca aştılar.

Ferrari ise artık Enzo'ya yakışır bir araba üretmiş. Hem motor hem aero noktasında komple bir araç olmuş. Sadece Ferrari'nin değil, Ferrari motorlu Haas ve Alfa Romeo'nun da önde olduğunu hesaba katarsak, Ferrari'nin motor noktasında da iyi bir ilerleme kaydettiğini söylemek mümkün.

Red-Bull ve Ferrari'nin yaptığı büyük bir iş aslında. Mercedes seviyesinde bir takım olmuşlar desem yalan olmaz sanırım.

Mercedes'te propoising sorununun yanında motor gücü noktasında da geride olduklarını düşünüyorum. Bugün Mercedes motorlu takımlar varlık gösteremedi. Mercedes, propoising sorununu çözerse oyuna dahil olabilir. Bu da onlar için ancak aktif süspansiyon tarzı bir inovasyonla mümkün olur.

Aston Martin yeni Haas olmaya aday. Açıkçası benim için en büyük sürpriz Aston Martin ve McLaren oldu. Vettel'in sezon sonu emekli olacağını düşünüyorum.

Genel olarak yeni bir çağa girerken güzel bir sıralama seansı oldu. Ferrari'nin polü aldığını görünce, "Ah be Seb olsaydı keşke, 'Grazzie Raggazzi' duysaydık" demedim değil. Ancak Leclerc ve Sainz bize bu sene güzel bir şampiyona izletecektir.

Magnusen'in gelmesi kadar Haas'ın da geri gelmesi çok güzel oldu. Bottas'ın ise Hamilton ile aynı çizgiden başlayacak olması, manidar. :)

Ferrari ve özellikle Red-Bull'u tebrik ediyorum. Neden Red-Bull? Zira hem geçen sene Mercedes ile birlikte aracı sonuna kadar geliştirdiler, şampiyona için; hem de çok iyi bir şekilde 2022 kurallarına hazırlandılar. Newey'in de etkisinin yardımıyla propoising sorununu da hızlıca aştılar.
Adrian Newey dehası.

Ferrari ise artık Enzo'ya yakışır bir araba üretmiş. Hem motor hem aero noktasında komple bir araç olmuş. Sadece Ferrari'nin değil, Ferrari motorlu Haas ve Alfa Romeo'nun da önde olduğunu hesaba katarsak, Ferrari'nin motor noktasında da iyi bir ilerleme kaydettiğini söylemek mümkün.
Aerodinami sadece iyi bir motor üretemeyenler içindir sözü günümüz araçları için pek mantıklı olmasa da. Ferrari bir motor takımı. 2018 ve 2019 motorlarındaki gibi güçlü motoru görmek umut verici. Mercedes motorunun en güçsüz motor olduğunu şu durumda söylemek doğru değil. Fırat Keskin çok karamsar yaklaşmış. Böyle olacağına şahsen düşünmüyorum. Aston ve Mclaren'in araçları kötü. 2018 yılında da Ferrari motorlu araçlar çok iyiydi. Bahreyn gibi bir pistte yine Ferrari motorlu araçların öne çıkması motor gücünün kanıtı olabilir.

Aston Martin yeni Haas olmaya aday. Açıkçası benim için en büyük sürpriz Aston Martin ve McLaren oldu. Vettel'in sezon sonu emekli olacağını düşünüyorum.
Bu şekilde devam ederse bence de bırakır. Umarım pes etmez.

Genel olarak yeni bir çağa girerken güzel bir sıralama seansı oldu. Ferrari'nin polü aldığını görünce, "Ah be Seb olsaydı keşke, 'Grazzie Raggazzi' duysaydık" demedim değil. Ancak Leclerc ve Sainz bize bu sene güzel bir şampiyona izletecektir.
Ah keşke. 2015 Malezya galibiyetindeki "Ferrari is back" çığlıkları hâlâ kulağımda. Bugün koltukla olsaydı yine böyle bir coşkulu kutlama yapardı.

Son düzenleme:
Ferrari'den sürpriz.
Bottasdan Russel e ilk tokat.
Haas acaba puan alabilecek mi ve sonunculuktan kurtulacak mı?
Bugün ilginç bir yarış olacak gibi.

Alpine yıllardır sporda fabrika takımı olarak bulunuyor ve yine orta sıraya demir atacak gibi. Aston ve Mclaren ortada yokken bile kendilerini gösteremediler. Alonso'ya istediği aracı verebileceklerini sanmıyorum.

Mick Schumacher'i eleştirdiğim için çok linç yedim. Ben kariyeri boyunca şu andaki yıldızlar gibi parlayacağını düşünmüyorum. İlk yarıştan belli olmaz tabii ki sezon genelinde belki yanılırım. Ben Haas'tan hiçbir şey beklemiyordum. Yanıldım. Yine de personel ve tesis eksikliği ile sezon içinde yavaş kalma ihtimalleri var.

Aston Martin de yine bekleneni veremeyecek gibi. Vettel sezon sonunda emekli olursa şaşırmam.

Mclaren ve Mercedes şimdilik yavaş gözükse de iki takımın da sorunu çözeceğini düşünüyorum kısa sürede. Özellikle Mercedes'in sezon boyunca böyle olmasına imkan yok bence. Mercedes'in yine yalancı çobanlık yapıp blöf yaptığını düşünüyordum bu kadar yavaş kalmaları şaşırtıcı.

Alfa'nın hızı şaşırtıcı.

Ferrari'nin gelişeceğinden emindim de ama bu gelişme biraz fazla :D.

Yarış galibiyetinin Verstappen olacağını düşünüyorum ama sadece basit bir tahmin. Daha ilk yarıştayız. Çok fazla değişken var.

Herkese bol eğlenceli bir sezon diliyorum.

Ferrari'nin hakettiği yere geleceğini biliyordum. Bu adamlar motor yapmayı biliyor. Bir anda unutacak halleri yoktu. 2019'da o motorun değişmesi gerektiği söylendikten sonra çok kısa sürede o motoru yaptılar ve motor geliştirme donduruldu. Ferrari'nin elini kolunu bağlayan durum bu oldu. Ha eğer dondurulmasaydı Ferrari 2020 ve 2021'de o durumlara düşmezdi fakat bence bu durum Ferrari adına çok iyi oldu. Aero anlamında gelişim sağladılar. Ferrari'nin zayıf olduğunu düşündüğüm tarafıydı. Umarım sezon içerisinde de gelişime devam edebilirler. Ferrari bu süre zarfında korelasyon sorununu da çözdü. Umarım geçmiş yıllardaki gibi büyük güncelleme getirip aracı geriye götürmezler. Bir Ferrari fanı olarak tek isteğim bu.

Mercedes'e gelecek olursak Q3 son ana kadar blöf yaptıklarını düşündüm. Fakat yaşadıkları sorunlar gerçek bu bariz belli oldu. Her takım süspansiyonları yükseltip yeni difüzör güncellemesi getirdi dalgalanma sorununu çözmek için Mercedes hala yükseltmemekte inat ediyor bakalım çözülecek mi. Motor konusunda da geride kaldıklarını düşünüyorum. Bir Ferrari veya Redbull seviyesinde olmadıkları çok açık bir şekilde belli. Mercedes motoru kullanan diğer takımların durumlarıda pek iç açıcı değil. Hamilton 0.6 farkla yaklaştı diyeceksiniz belki ama Russell'ın hava koridoru etkisiyle o turu atabildi. Bunuda gözden kaçırmamak lazım.

Alphine konusuna gelecek olursak Alonso o araçtan daha fazlasını çıkartacağını ve biraz gelişimle ön tarafa yaklaşacaklarını düşünüyorum. Nasıl diyeceksiniz belki çok basit Alonso'nun Q2'de attığı tur Q3'dekinden 0.6-0.7 saniye daha iyi. Q3'de turu bi araya getiremedi veya lastikleri hazırlayamamış olabilir. Umudum var.

Mick olayına gelirsek son turunda iyi geliyordu. Aracın arkası koptu ve kaybetti kontra verip turu iptal etti. Bu hatayı sezon sonuna kadar her seferinde yapar mı yapmaz. İllaki düzelecektir. Hayal kırıklığı yaşadım mı yaşadım. Fakat toparlayıp daha pişecektir. Umudum var.

Mick olayına gelirsek son turunda iyi geliyordu. Aracın arkası koptu ve kaybetti kontra verip turu iptal etti. Bu hatayı sezon sonuna kadar her seferinde yapar mı yapmaz. İllaki düzelecektir. Hayal kırıklığı yaşadım mı yaşadım. Fakat toparlayıp daha pişecektir. Umudum var.
Q2'yi tam izleyemedim açıkçası. Bu hatası gözümden kaçmış mesela. Kötü bir pilot değil Mick. Daha ikinci senesi elbette öğrenecek, gelişecek.

Aston Martin takımı da dalgalanma sorunundan şikayetçi. Mercedes'in en güçsüz motor olduğunu düşünmüyorum. Dalgalanma araçların performansını torpülüyor.

Q2'yi tam izleyemedim açıkçası. Bu hatası gözümden kaçmış mesela. Kötü bir pilot değil Mick. Daha ikinci senesi elbette öğrenecek, gelişecek.

Aston Martin takımı da dalgalanma sorunundan şikayetçi. Mercedes'in en güçsüz motor olduğunu düşünmüyorum. Dalgalanma araçların performansını torpülüyor.
Ben izledim Mick bi kısa drift yapıyor aracın arkası kopunca sonra da turu bırakıyor. Bi küçük hatası yüzünden elendi dün. Ben hala potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Daha F1'de ikinci senesi. Biraz daha vakti var diyorum kaldı ki geçirdiği ilk senesini Haas gibi bir takımda geçirdi ve geçirdiği dönemde Haas aracını yolda tutmak çok zordu. Buna rağmen iyi bir iş başardı. Sezonun ilk sıralamasında hata yaptı diye silindi gitti demek pek doğru olmuyor. Herkes yargılıyor bu yüzden söylüyorum.

Aston'da dalgalanma fazla yoktu. Çok dikkat ettim. Sıralamada dalgalanma sorununu iliklerine kadar yaşayan tek takım Mercedes oldu. En kötü motor demiyorum. Ferrari ve Shell ortaklığı bu yeni yakıt ile birlikte çok güzel iş çıkartmışlar. Belki Mercedes'in sorunu burada kaynaklanıyordur. Ama Mercedes motorunun Ferrari veya Redbull seviyesinde olmadığı bari belli. Alphine ise şu anda tam bir bilinmeyen benim için.

Aston'da dalgalanma fazla yoktu. Çok dikkat ettim. Sıralamada dalgalanma sorununu iliklerine kadar yaşayan tek takım Mercedes oldu. En kötü motor demiyorum. Ferrari ve Shell ortaklığı bu yeni yakıt ile birlikte çok güzel iş çıkartmışlar. Belki Mercedes'in sorunu burada kaynaklanıyordur. Ama Mercedes motorunun Ferrari veya Redbull seviyesinde olmadığı bari belli. Alphine ise şu anda tam bir bilinmeyen benim için.
Aracı yükselttikleri için dalgalanma gözükmedi. Testlere kıyasla Mercedes dün çok zıplamıyordu. Bunun için de yol tutuştan feragat etmişler. Yakıt farkı aradaki bu kadar yükseğe çıkaramaz. Shell, Petronas, Exxon mobile gibi yakıt tüketicileri arasındaki fark bu kadar performans farkına neden olmaz. Mercedes'in sorunu da Petronas yakıtı değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı