Bakanlığın lahmacun ve pide gibi gıdalardan numune almayacağı haberi doğru mu?

@T21, istikrar vaat etmeyen fiyatların önüne geçmek için uygulanan iktisadî önlemlerin bir sonucu olarak kâr payının azalması ile ürün ve hizmetlerin kalitesine olan kötü yansımalar çok büyük bir sorundur.

Ülkemizde pahalılık yok, ucuzluk var. Bu ucuzluk da başımızın belası haline geldi. Ancak insanlar bunu anlamıyor.

Ödemeyi bilmezsek kazanamayız.

@T21, istikrar vaat etmeyen fiyatların önüne geçmek için uygulanan iktisadî önlemlerin bir sonucu olarak kâr payının azalması ile ürün ve hizmetlerin kalitesine olan kötü yansımaları çok büyük bir sorundur.

Ülkemizde pahalılık yok, ucuzluk var. Bu ucuzluk da başımızın belası haline geldi. Ancak insanlar bunu anlamıyor.
İnsanlar bunu anlasalar ne olacak? Gıda ürünlerine basılan ucuz kimyasallar yeni normalimiz oldu artık.

@T21, "normal" algısını kırmak gerekir. Burada milletin tepki ve devletin ise icraat sorumluluğu olduğu inkâr edilemez bir gerçektir. Ancak günümüz topluluğu "tüketim" algısını "doyumsuz" bir bakış açısıyla yönettiği için pek mümkün olmamaktadır. Devlet tarafındaki akil kişilerin önderlik etmesiyle ilk adımlar atılabilir. Tabii, ilgili makamlarda kimin umurunda olduğu da çok önemli...

Gıda tasavvuru olmayan milletlerin devasa hastanelere sahip olması bir kazanım değildir.

Sebebi ortadan kaldırmayan ama sonuca çözüm üretmekle yetinen yöntem aldatıcıdır, yetersizdir.

Devlet tarafındaki akil kişilerin önderlik etmesiyle ilk adımlar atılabilir. Tabi ilgili makamlarda kimin umurunda olduğu da çok önemli...
Televizyona çıkıp 3-5 kelam edip şov yapıyorlar, bizim millette alkışlıyor; senelerden beri aynı şey.
Düzelmez bu ülke.

Bir yerde iskenderin gelmesini beklerken okudum kötü oldum 😂 dostlar şöyle bir şey var ne koyduklarını bilmiyoruz ama birisi kendi gözümle alayım dese de dünya para dökülüyor bir etin kilosu 300 400 olmuş halimiz hal değil...

@bonz, itibarı kârından kıymetli hale gelmiş belirli bir ölçeğin üzerindeki işletmeler, ilgili mevzuatları harfiyen yerine getirecektir. Ancak hizmet sektöründe iş gücü maliyetleri mühim bir kalemdir ve alım gücünün kaybıyla sürekli değişen ve istikrarsızlık ifade eden ücretler bağlamında geçiş dönemleri az kârlılık ile sonuçlanabilmektedir. Buna rağmen itibarlarını kaybetmemek için insanların kabulünü ön gördükleri kütle azaltma yöntemi ile açığı kapatmaktadırlar. Bu bağlamda ufak işletmeler ise bunu uygulayacak yetkinliğe sahip olmamakla birlikte ürün ve hizmetin niteliğinde de yetersiz sayılacak düzeyde kısıtlamaya gitmektedirler.

Ayrıca tüm değişkenlerden bağımsız olarak iş kanunu ile sağlanan faydaların iş gücü tarafındaki yetersizliği sebebiyle hizmet üreten ilk elin prosedür dışına çıkması ve kaliteyi aşağı çekmesi de muhtemel bir olumsuz sebeptir.

Pek âlâ şekilde ilgili mevzuatların uygulanması dahi yetersizdir, zira insan onuruna yakışır gıda tasavvuru, katkı maddeleri ile donatılmış olamaz.

Bir yerde iskenderin gelmesini beklerken okudum kötü oldum 😂 dostlar şöyle bir şey var ne koyduklarını bilmiyoruz ama birisi kendi gözümle alayım dese de dünya para dökülüyor bir etin kilosu 300 400 olmuş halimiz hal değil...
1 kilo et alsam onunla 3-4 çeşit yemek yaparım ama yine de iskender yemem dışarıda. 😂
Köfteli patates yemeği, kıymalı çorba, kıymalı yumurta falan yaparsın. Fiyat/performans olur. 😂

Zaten dışarıda yiyecek para yoktu, artık kendimi sağlıksız diye avuturum:)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı