Hocam ilk kere bilgisayarcıya gidiyorum hep kendim çözdüm problemleri. Hayatta başkasına macun uygulayacak kadar güvenmem normalde. Çünkü parça çalma ve kalitesiz macun meseleleri falan var o yüzden. Vida sorunu olmasaydı kendim yapacaktım zaten.
Hocam benim CPU geçen ay değiştirdim termal macun işlemci yük altında değilken bile 100 dereceydi. Çok da kaliteli olmayan bir macun aldım ve değiştirdim boşta 25-35 derece arası. Yük altında 55 dereceyi geçmiyor.
Laptopta işlemcide masaüstündeki gibi kapak bulunmadığı için çok daha küçük ve kaygan bir yapısı var. Masaüstü ekran kartlarında da aynı durum var. Termal macunun yapısına göre bir süre sonra macun soğutucuyla işlemci arasından dışarı çıkıyor, arada çok az macun kalıyor. Daha önce kullananların deneyimlerine göre termal macun seçilmeli laptop için.
Merhaba arkadaşlar Predator Helios 300 laptop sahibiyim ve stok termal macunu yakın bir zamanda kuruduğu için CM MasterGel maker ile değiştirdim. Değişim sonrası sıcaklıklarda 15 dereceye yakın bir düşüş yaşadım ve çok memnun oldum. Ancak maalesef bu mutluluk uzun sürmedi işlemden bir ay sonra...