Bakır kablodan fibere geçişteki artılar

Ubernoob78

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar ben 6. katta oturuyorum. Türk Telekom16 megabitlik bir paket sahibiyim. Fakat alabildiğim hız maks 8 pingimde bir hayli yüksek. Şimdi sorum şu ki ev ile aşağıdaki ankastre arasına fiber optik kablo çekebilir miyim? Bakır kabloda mesafe uzadıkça hızın düştüğünü biliyorum. Fiber optik kablo çekip ADSL 16 paketimden devam edebilir miyim? Zaten 16 dan memnunum. Pingim düşer mi en azından? Cevaplarsanız memnun olurum😄

Merhabalar ben 6. katta oturuyorum. Türk Telekom16 megabitlik bir paket sahibiyim. Fakat alabildiğim hız maks 8 pingimde bir hayli yüksek. Şimdi sorum şu ki ev ile aşağıdaki ankastre arasına fiber optik kablo çekebilir miyim? Bakır kabloda mesafe uzadıkça hızın düştüğünü biliyorum. Fiber optik kablo çekip ADSL 16 paketimden devam edebilir miyim? Zaten 16 dan memnunum. Pingim düşer mi en azından? Cevaplarsanız memnun olurum😄
Hayır olmaz belki farklı teknikler ile yapılabilir ama masraflı ve teknik adam isteyen bir iş olur. Senin yapabileceğin tek şey CAT6 tip kablolar ile hız kaybını minimuma indirmen.

Evinize nasıl geldiğine bağlı hattın. FTTC (Saha dolabına kadar fiber) şeklinde geliyorsa bir etkisi olmaz. FTTB(Binaya kadar fiber) şeklinde geliyorsa amfiden çektiğiniz kablonun ufak bir artısı olacaktır. FTTH(Daireye kadar fiber) ise paketten alabileceğiniz maks. hızı alırsınız.

Mahalledeki dolaba kadar geliyor yani mahallede var olarak gözüküyor. Fakat apartman girişte fiber santrali yok ADSL var. Peki apartmana fiber optik kablo nasıl getirtebiliriz? Türk Telekom ücretsiz olarak apartmanın girişine kadar fiber santrali getirebilir mi? Apartman olarak mı dilekçe vermek gerekiyor? İlgilendiğiniz için teşekkür ederim bu arada 😄

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı