Cihazın CPU ve GPU bakır borularının üzerindeki siyah katman ne işe yarıyor? Bir amaçla mı yapılan bir şey? Konu hakkında fikri olan var mı merak ediyorum. Bazı modellerde direkt bakır olarak bırakılıyor.
Görüntü açısından yapıldığını pek düşünmüyorum. Sonuçta kapalı kasa içinde. Firmalar en ufak maliyeti azaltma çabasında olduğu için dediğim gibi mantıklı gelmedi
Benim laptopta da var bu şekilde. Bildiğim kadarıyla ısı dağıtmaya yarayan bir ped, çünkü altı normal değil değişik bir yapıya sahip, benzeri RAM'lerin üstünde de bulunuyor.
Görüntü açısından yapıldığını pek düşünmüyorum. Sonuçta kapalı kasa içinde. Firmalar en ufak maliyeti azaltma çabasında olduğu için dediğim gibi mantıklı gelmedi
İyi firma masrafları kısmaya çalışır, ama bunu kaliteden kısarak yapmaya çalışmaz. Açık renkli soğutma tasarımı olsaydı nikelaj kaplarlardı. Koyu renkli bir tasarım olduğu için siyah kaplama yapılmış. Oksitlenmeyi engellemek için.
Benim laptopta da var bu şekilde. Bildiğim kadarıyla ısı dağıtmaya yarayan bir ped, çünkü altı normal değil değişik bir yapıya sahip, benzeri RAM'lerin üstünde de bulunuyor.
Thank you for visiting the TechnologyGuide network. Unfortunately, these forums are no longer active. We extend a heartfelt thank you to the entire community for their steadfast support—it is really you, our readers, that drove