Bakkal, abimin arkadaşının bilgisayarındaki Office 2016'yı silip Office 2010 yükledi

PC'niz bakkala emanet edecek kadar değersiz olamaz bence. Neyse sen bir bak kaç GB RAM var.😀
 
Şimdi bilgisayar geldi fakat durumun aslında daha büyük olduğunu şimdi anladım. Bakkal bildiğiniz sorunsuz bilgisayarı formatlamış. Normalde orijinal Windows 10 ISO dosyaları ile kurulum yaparken kurulum esnasında BIOS'a gömülü bir ürün anahtarı olup olmadığı denetlenir ve eğer mevcut ise o anahtar kullanılır. O yüzden de Windows 10 Home Single Language kurulmuş. Fakat bakkal kurduğu korsan Office 2010'u etkinleştirmek için kullandığı programda Windows etkinleştirme seçeneğini de seçmiş, o yüzden slmgr -dli yazınca lisans türü VOLUME_KMSCLIENT görünüyordu. Yani Windows'u korsana çevirmiş. Ben de korsan etkinleştirme yapılan programın kalıntılarını sildim ve sonrasında ise BIOS'a gömülü ürün anahtarını bir Script ile öğrendim. Sonra ise ürün anahtarı değiştirme bölümüne o anahtarı girdim ve dijital lisans ile etkinleştirildi olarak görünmeye başladı. Tekrar slmgr -dli yazdığımda ise lisans türü artık OEM_DM olarak görünüyor. Office 2010'u da sildim ve NVIDIA sürücüsünü güncelledim fakat bilgisayar bir seferinde tutukluk yaptı ve yeniden başlatma sonrasında birkaç kere görüntü vermedi. Abim pilden çalıştırdı ve yine görüntü alamayınca düğmesine basılı tutarak kapattı (Ben bir kere basıp kapatıyordum). Sonra tekrar deneyince bilgisayar açıldı. Şu anda Office 2019'u yüklüyorum, umarım bir sorun çıkmaz. :)

Ayrıca bakkal UEFI kurulum da yapmamış, MBR tabanlı eski tip kurulum yapmış. Aslında UEFI format da atabilirdim fakat onu yapmam çok çok daha uzun sürecek, o yüzden hiç uğraşmıyorum. Yani şu anda en fazla yarım saat sonra bilgisayar hazır olacak ve kapatıp çantasına koyacağım fakat format atsaydım yarın anca hazır olurdu.

Siz siz olun, sakın bilgisayarınızı bu tarz format veya yazılımsal işlemler için bakkala götürmeyin. Hatta mümkünse hiç götürmeyin. Bakkallar neredeyse her şeyi yanlış yapıyor.
 
Bakkal derken bilgisayarcı mı? Yoksa anam babam mahalle bakkalı mı?
 
Bakkal derken bilgisayarcı mı? Yoksa anam babam mahalle bakkalı mı?
Bakkal bilgisayarcılardan bahsediyorum. Yani sırf bir format atmayla "her şeyi bilen" sözde bilgisayarcılar.
Bakkala bilgisayar mı verilir?
Ben vermedim zaten. Abimin çalıştığı iş yerindeki bir arkadaşı vermiş. Bilgisayarını bakkala vermiş. Ben zaten kendilerinden yıllar önce boşandım.
 

Geri
Yukarı