Bakkallardan Alışveriş Yapmak Mantıklı mı?

Ahmet40218

Hectopat
Devlete bağlı 101 BİM gibi yerler 2 katı daa ucuza veriyor bakkalda 20 TL'lik cips BİM ve 101'de 12 13 TL. Ve daha ucuz markalar sunuyorlar. Bu da 8 9 TL'ye büyük cips alma imkanı sunuyor, ucuz markalar ancak tanınmayan.
101 ve BİM her anlamda daha elverişli, hem ucuza veriyor hem de ucuz markalar veriliyor yine fiyatlar uçuk olsa da, market bakkalara nazaran kat kat daha ucuz veriyorlar.

Markaya göre değişir. Coca Cola bimde de 30 lira bakkalda da.

Marketler kapandıktan sonra sadece acil bir şey lazım olursa alışveriş yaparım içecek vs gibi marketlere göre atıştırmalık ürünler her zaman 3,4 TL farklı oluyor.

Bakkal kar elde edebilmek için 2 TL fark koymak zorundaysa zincir market 10 kuruş bile koyarak kar ediyor. Bakkallar şu an ekmek, sigara ve fiyatı fix olan birkaç abur cubur haricinde alışveriş yaparsanız kazıklanacağız yerler halinde. Üzücü bir durum ama zamanla mecburen kaybolup gidecekler. Bazı yerlerde şans eseri mahalleli tutuyor ve market kadar para kaldıran bakkallar oluyor. Örneğin benim mahallemde kıl bir bakkal var, zamanında 8 yaşındaki çocuğun yaladığı 10 kuruşluk buz dondurmayı elinden alıp, yerdeki poşetinin içine koyup dondurucuya geri atarak " cips para geçmiyor" dediğini gözlerim kanayarak şahit olmuştum. Adam namaz kılarken çocuk cips parayı tezgaha koyup dondurma almıştı, bakkal secdeden kafayı kaldırdığı gibi hücuma geçmişti. Neyse ilginç biçimde bu bakkalı mahallem ve yan mahallenin insanı seviyor, tutuyor. Hatta yan mahallede çok güzel bir market vardı, iş yapmıyordu, defalarca isim değiştiler açılışlar yaptılar yine de o inatçı mahalle halkı 10-20 mt ötedeki o markete gitmeyip en az 500-600 metre yürüyüp bu değişik bakkaldan alışveriş yaptılar. Neyse biten bir meslek işte, tabii şans olarak dürüst iş yapanlar batarken böyle fırıldakların hala iş yapıyor olması üzücü.

Hocam bakkallar genelde daha pahalı oluyor çoğu üründe. Bakkala genelde akşam marketler kapanınca veya yol üstü olunca giriyorum cips/atıştırmalık falan almaya. Bireysel ve küçük çaplı oldukları için mecburen biraz daha pahalı oluyor, yapacak pek de bir şey yok.

Bakkalda ürün daha pahalı oluyor genelde. Sebebi de marketlere göre ürünü daha az aldıkları için daha pahalıya gelmesiymiş. Bana ne bundan? Ben hiçbir ürün veya hizmeti satın alırken gelirimin düşüklüğü sebebiyle bir indirim görmedim. Çok zorunda olmadıkça bakkallardan ve küçük büfelerden alışveriş yapmıyorum. Ayrıca markete girip uzun uzun inceleme ve fiyat karşılaştırması yapabiliyorum ama bakkallarda iki dakika bakınsan hemen " Ne bakmıştın? ". Fiş kesme mevzusunu yazmıyorum bile ( işini hakkıyla yapıp dürüstçe fiş kesenleri ayırıyorum tabii.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı