Balatro Türkçe Yama

ceeyprus

Femtopat
Balatro_UmrxMd2HUJ.png

Kurulum​

• Dosyayı indirin Balatro_TR_Windows.bat
  • İndirmiş olduğunuz Balatro_TR_Windows.bat dosyasına çift tıklayın
    Windows Defender dosyanın çalışmasını engelleyebilir. Önce Ek bilgi ardından Yine de çalıştır seçeneğine tıklayın.
  • Sprite'ları (kartlar, paketler vs.) Çevirmek istediğinizi onaylamak için Y (veya N) yanıtını verin.
  • Balatro'yu Steam'den başlatın ve sağ alttan Türkçe dilini seçin. Tebrikler, Balatro için Türkçe yamayı yüklediniz 🥳

(Alternatif) Balatro.exe üzerinde 7ZIP kullanarak​

1. 7zip indirin. Hayır, WinRAR çalışmıyor.
  2. Balatro'yu kapatın.
  3. Arşivi indirin Balatro_TR_Manual_Install.zip
  4. Balatro'nun yüklü olduğu klasöre gidin. (örneğin: SteamLibrary\steamapps\common\Balatro\).
    Balatro'nun nerede olduğunu bilmiyorsanız, Steam kütüphanenizdeki Balatro'ya sağ tıklayıp Yönet ve ardından Yerel dosyalara göz at seçeneğine tıklayabilirsiniz.
  5. Balatro.exe'ye sağ tıklayın, ardından 7-ZIP menüsünde Arşivi aç seçeneğine tıklayın.
  6. 7ZIP içinde localization klasörünü açın.
  7. Adım 3'te indirdiğiniz arşivdeki localization klasöründen TR. Lua dosyasını sürükleyip bırakın ve dosyanın kopyasını onaylayın.
  8. Game. Lua'yı orijinal dosyası ile değiştirin.
  9. Aynı şekilde resources/textures klasöründeki oyun görsellerini de 3. adımda indirdiğiniz arşivin localization/assets klasöründekilerle değiştirin. Yalnızca arşivimizdeki mevcut resimleri değiştirin ve diğerlerini silmeyin.
  10. Oyunu başlatın Henüz yapmadıysanız, sağ alttaki düğmeyi kullanarak Türkçe dilini seçin. Tebrikler, Balatro'yu Türkçeye çevirdin 🥳
Yama Linki: Releases · ceeprus/balatro-turkish-translations

Virustotal

1740476604639.png

1740476651309.png

1740476487312.png

1740476513412.png

1740476525024.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Gamepass kullananlar için açıklamadaki işlemde game. Lua dosyasını değiştirdiğinizde oyun açılmamakta. Kendi bulduğum çözüm yönteminde diğer dosya işlemlerini uyguladıktan sonra oyunun dosyasında bulunan game. Lua dosyasını açıp "
['de'] = {font = 1, label = "Deutsch", key = 'de', beta = nil, button = "Feedback zur Übersetzung", warning = {'Diese Übersetzung ist noch im Beta-Stadium. Willst du uns helfen,','sie zu verbessern? Dann klicke bitte auf die Feedback-Taste.', "Zum Bestätigen erneut klicken"}},"
kısmını bulup key kısmını 'tr' olarak düzeltip kaydederseniz ( yanlış hatırlamıyorsam sadece bu işlemi yaptım ) çalışmakta. Oyunu açıp dil seçiminden deutsch seçip Türkçe kullanabilirsiniz. Benim ilk 1 saatlik deneyimimde bir sorun çıkmadı.

Gamepass kullananlar için açıklamadaki işlemde game. Lua dosyasını değiştirdiğinizde oyun açılmamakta. Kendi bulduğum çözüm yönteminde diğer dosya işlemlerini uyguladıktan sonra oyunun dosyasında bulunan game. Lua dosyasını açıp "
['de'] = {font = 1, label = "Deutsch", key = 'de', beta = nil, button = "Feedback zur Übersetzung", warning = {'Diese Übersetzung ist noch im Beta-Stadium. Willst du uns helfen,','sie zu verbessern? Dann klicke bitte auf die Feedback-Taste.', "Zum Bestätigen erneut klicken"}},"
kısmını bulup key kısmını 'tr' olarak düzeltip kaydederseniz ( yanlış hatırlamıyorsam sadece bu işlemi yaptım ) çalışmakta. Oyunu açıp dil seçiminden deutsch seçip Türkçe kullanabilirsiniz. Benim ilk 1 saatlik deneyimimde bir sorun çıkmadı.
Hocam galiba sadece o işlemi yapmamışsınız :) key = 'tr' yapınca da Gamepass'te oyun açılmıyor.

Hocam galiba sadece o işlemi yapmamışsınız :) key = 'tr' yapınca da Gamepass'te oyun açılmıyor.
Aslında dediği şekilde oluyor. Galiba siz game.lua klasörünü de değiştirip yaptınız. Gamepass üzerinden dosyaları doğrulayın ve game.lua yı atmadan diğer işlemleri yapın ve orjinal game.lua yı düzenleyin sadece.

Game Pass için sürüm yeni çıktığından çalışmayabilir, çözümünü detaylı araştıracağız. Bu çözüm için teşekkürler. ☺️

Technopat Haberler

Geri
Yukarı