Çekinme dostum, sıra tabanlı oyun oynuyorsan hiç sıkıntı yaşamazsın. Ben şahsen Diablo manyağıyım fakat sağlık sorunları derken D4'ün sadece hikayesini oynayabildim. Sonra BG3'e sardım. Diablo'nun 2. Sezonu başladı ona rağmen önceliği BG3 yapacağım.
Çekinme dostum, sıra tabanlı oyun oynuyorsan hiç sıkıntı yaşamazsın. Ben şahsen Diablo manyağıyım fakat sağlık sorunları derken D4'ün sadece hikayesini oynayabildim. Sonra BG3'e sardım. Diablo'nun 2. Sezonu başladı ona rağmen önceliği BG3 yapacağım.
Ben daha önce Baldur's Gate 3 tarzında bir oyun oynamamıştım. Ona rağmen beni çok çabuk içine çekti. Bana Witcher 3'de hissettiğim duyguları tekrar hissettirdi diyebilirim. Uzun saatler ve tekrardan oynanabilecek bir oyun. Parayı hak eder mi sorusu biraz göreceli tabii, herhangi bir oyun bu parayı hak edebiliyorsa evet Baldur's Gate 3 onlardan biri olabilir.
Yıllardır oyun oynuyorum ama böyle bir oyun oynamadım ve Larian Studios yapmadıkça tekrar oynayabileceğimi de sanmıyorum. Baldur's Gate 3'ü yeni bitirdim ve şu anda bir süreliğine hiçbir oyundan zevk alabileceğimi düşünmüyorum. Herkesin oyun zevki aynı değildir elbette ama benim için kesinlikle gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan biridir.
Ben oyunu ilk oynayışımda 150 saate yakın oynadım. Tekrar tekrar oynanabilecek bir oyun ve her oynayışta da farklı şeyler yaşayabileceğiniz bir oyun. Ayrıca, oyundaki herhangi bir bölge bile tek başına bir oyun olabilecek düzeyde. Ubisoft olsa eminim ki şu oyunu 3 oyuna ve DLC'lere bölüp öyle satarlardı. Yani o paraya tek bir oyun alıyormuş gibi düşünmemelisin. Bütçenizi zorlamayacaksa düşünmeden alabilirsin.
Ek olarak, bu oyuna bu sene GOTY ödülü vermeyen herhangi bir topluluğun bundan sonra yapacağı hiçbir yoruma güvenmem ben.
BG3 fiyatını kesinlikle hak ediyor, türe aşına değilseniz bile normal modda oynayın alışıyorsunuz, zaten efsane bir Türkçe çeviri var oyunda. 230 saatim filan var, daha hala 2.kez bitirmeye çalışıyorum. Yılın oyunu olmaya en büyük aday gibi duruyor.