Baldur's Gate 3 hakkında görüşlerim

Geçmiş olsun oyunu yanlış oynamışsınız zaten. En iyi kılıç nerededir, bu oyun nasıl oynanmalıdır tarzı videolar hiçbir oyunda izlenmemeli zaten. Oyunu açar oynarsın, souls oyunları hariç onlar da saçma zaten internetten bakmadan oynanmayan oyun benim için oyun değildir. Baldur's Gate 3 de tam olarak kendi deneyiminizi yaşayacağınız bir oyundu. Kendinizi kasmadan ilerleyebilirdiniz. Çünkü bu oyunun “doğru” oynayış şekli yoktu, geçmiş olsun tekrardan. Bu deneyimden mahrum kalmanıza üzüldüm. Oyunu 2 kez farklı şekilde oynayarak bitirdim ikisinde de bambaşka deneyim yaşadım ikisinde de 1 kez dahi internete bakmadım.

@biyomathic 'in yazdığı gibi Baldur's Gate 3 veya herhangi bir sıra tabanlı D&D türevi oyunun "oynama şekli" yoktur. En güzeli senaryoya, rastgele olaylara kısaca oyunun akışına bırakmaktır kendinizi. Çok doğru özetlemiş konuyu bence de. Sonuna kadar katılıyorum.

D&D bazlı oyunlar asla min-max oyunları değildir. İster bilgisayar oyunları olsun ister sohbet üzerine kurulu klasik tabletop D&D olsun fark etmez. Meta buildler yoktur, en güçlü karakter yoktur. Anlık strateji ve karar alma mekanizmasıdır bu tarz oyunları özel kılan. Oyun içi karakterlerle etkileşimler, diyaloglar vs derken buralardan keyif almaya bakmak lazım. Kısaca sonuç değil süreçten keyif almak lazım.

FRP'ye, D&D'ye ilgi duyan ve henüz BG 3'ü oynamayan varsa kesinlikle tavsiye ederim. Yavaş yavaş, sindire sindire oynayın. Başyapıt niteliğinde bir oyun oynamış olursunuz böylece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…