BG3 gibi oyunları oynaması zahmetlidir. Çok fazla metin ve içerik var. 170+ saat oynadım ve bunun belki 5-6 saatini oyundaki kitapları okumaya ayırmışımdır. Yetmedi internetten oyundaki ırklar ve olaylarla ilgili uzun metinler okudum. Her act için item listesi yaptım, build araştırdım vs. Yoruyor ama karşılığında dehşet zevk veriyor. Bazı arkadaşlar oyun hakkında araştırma yapmayın demiş ama benim gibi oynadığı oyunları uzun süre tekrar oynamayan biriyseniz araştırma yapın bence. 1 kere oynadığım oyunu her şeyi bilerek oynamayı tercih ederim. Bu arada o Shadowheart'ı yerim. Onun ses aktörüne abayı yaktım. Acayip çekici bir sesi var
Eleştirilerim
1- Oyunda zibilyon tane item var ama bunların görsel uyumuna dikkat etmemişler. Mesela barbar normalde zırh giymez. Oyunun barbar için en güçlü eldiveni ise metalik bir eldiven. Haliyle uymuyor yani. Zibilyon tane item koymak yerine zırh setleri yapsalar daha iyi olurdu.
2- Bir bölgenin girişindeki adamları öldürüyorsun ama içeridekilerin haberi olmuyor. Ben normal modda oynadım. Daha zor modlarda bu yokmuş ama normal modda da gerçekçilik açısından olması gerekiyordu.
3- Cesetleri saklama ve suçu başkasına atma mekaniği eklenebilirmiş. Bu kadar detay kasılan bir oyunda olması gerekiyordu.
4- Bu oyunda biriyle ilişki yaşamak için azgın olmanız gerekiyor. Act 1'den sonra birkaç karakter hariç kimseyle ilişki başlatamıyorsunuz. Yahu ben belki ağırdan almak istiyorum! Bir tanıyalım, kimdir, necidir? E böyle yapınca oyunun sonunda friendzone'da kaldım

Yapımcı giriş, gelişme, sonuç şeklinde bir romantizm kurgulamak istemiş. Act 2'de başlayan bir ilişkiye sinematik hazırlayıp, diyalog yazmaya üşenmişler. Harika oyun yapmışsın iki diyalog daha yazabilirdiniz. Bir ağız tadıyla roleplay yaptırmadılar.