Baldur's Gate 3 "hep hazır" büyüler nasıl hazırlanır?

ozan kınalı

Kilopat
Daha fazla  
Taktığım taç sayesinde gelen bu büyüyü kullanmam için önce hazırlanması gerektiği söyleniyor. Bunu nasıl hazırlayacağım?

Envanterde yukarıdaki kitaba basıp şu anda hazır olan büyülerinden birini çıkartıp onun büyüyü slotuna koyabilirsin ama bu büyü sana itemden geldiği için hep hazır yani var olan büyülerini çıkarmana gerek yok. Zamanı durdurma (Tur bazlı moda geçme) tuşunun (kum saati) sol ortasındaki + tuşuna basarsan yetenek slotların 1 sıra büyüyecektir. büyünün hazır ama yetenek slotlarına sığmadığını (gözükmediğini) düşünüyorum.

Konu dışı eğer yeni başladıysan gale veya kimi seçtiysen onun yerine kendi karakterini aç öyle çok daha zevkli oluyor, ayrıca figther açmanı da tavsiye ederim.

büyü slotlarda gözüküyor zaten sis sıçramasının üstünde ama kullanmak için tıkladığımda kullanamıyorum

Konu dışı eğer yeni başladıysan gale veya kimi seçtiysen onun yerine kendi karakterini aç öyle çok daha zevkli oluyor, ayrıca figther açmanı da tavsiye ederim.
+1 şu oyunda saatimin 20% sini karakter oluşturmaya harcadım. Yetmedi mod indirdim diğer companionları da değiştirdim. Lae'zel zaten fighter ama değiştirmek istersen onun da modları var herkesin sınıfını altsınıfını falan değiştirebiliyosun.

Hazırlanmış büyüler dediği normalde dnd de long rest atarken önce büyü kitabında kullanmak istediğin büyüyü hazırlaman lazım onun baldur's gate 3 deki karşılığı büyü slotları oluyor. Sen istediğin büyüleri aldıktan sonra kullanmak için yukarıda gösterilen büyü slotlarını kullanıyorsun 2. Seviye büyü için 3 slotun var yani 3 kere kullanabilirsin demek long rest attığında bunlar sıfırlanacaktır.

büyü slotlarda gözüküyor zaten sis sıçramasının üstünde ama kullanmak için tıkladığımda kullanamıyorum
kullanabiliyor olman lazım aşağıdaki slotlardan üstüne tıkla (büyü hanesi seviyesine göre artıyor) 3 farklı yere kadar atabiliyosun. Belki 3 kez tıklamamışsındır o yüzden atmamıştır oyun büyüyü.

Bunlar doğru da Baldur's Gate de büyü hazırlamak için long rest atmaya gerek yok savaş dışında her yerde büyü hazırlanabiliyor.

Quality of life değişiklikleri işte. Burada gösterdiği itemdaki büyü ise hazırlanmış büyülerden sayılmıyor yani büyü slotu harcamıyor ama her long rest de bir kere kullanılabiliyor üstünde de long rest de yenilendiği yazıyor zaten.

uzun dinlenmeyi şimdi gördüm eyvallah

hocam bir de level atladığımda seçtiğim büyülerden menmun kalmadım bunları değiştirmek için bir sonraki level atlamayı beklemem mi gerekiyor başka yolu var mı ?

Son düzenleme:
Direkt level 0 lama yapabilirsin baştan itibaren her şeyi tekrar dağıtabiliyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…