Baldur's Gate 3 nasıl oynanır?

Çatlı Reis

Hectopat
Yer
Fransa, Paris, Eiffel Tower
Daha fazla  
Hayatımda ilk defa sıra tabanlı bir oyun oynuyorum ve savaşlar gerçekten zor geliyor. Ayrıca oyunun chapterlardan oluştuğunu öğrendim şu an sanırım ilk chapterdayım. 10 saat falan oldu oyuna başlayalı ama çok karışık geliyor her şey. YouTube'dan takımımı nasıl oluşturmam gerektiğini falan öğrendim. Yani bir tank bir büyücü bir düzenbaz ve can kazanmak için ruhban kullanıyorum ama buna rağmen oyunun çoğu şeyini çözememiş durumdayım. Tonla eşya var. Karakterlerim bu eşyaların hangilerini kullanabiliyor kavrayamıyorum. Anlayacağınız oyun çok hoşuma gitti ama aşırı kafamı karıştırdı her yönden. Etrafı falan gezmeli miyim sürekli? Bir sonraki Chapter'a falan geçersem harita değişiyor mu acaba? Ya da bu kadar kasma oyna gitsin de diyebilirsiniz. İyi bir rehber ile karşılaşırsam çok memnun olurum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Hayatımda ilk defa sıra tabanlı bir oyun oynuyorum ve savaşlar gerçekten zor geliyor. Ayrıca oyunun chapterlardan oluştuğunu öğrendim şu an sanırım ilk chapterdayım. 10 saat falan oldu oyuna başlayalı ama çok karışık geliyor her şey. YouTube'dan takımımı nasıl oluşturmam gerektiğini falan öğrendim. Yani bir tank bir büyücü bir düzenbaz ve can kazanmak için ruhban kullanıyorum ama buna rağmen oyunun çoğu şeyini çözememiş durumdayım. Tonla eşya var. Karakterlerim bu eşyaların hangilerini kullanabiliyor kavrayamıyorum. Anlayacağınız oyun çok hoşuma gitti ama aşırı kafamı karıştırdı her yönden. Etrafı falan gezmeli miyim sürekli? Bir sonraki Chapter'a falan geçersem harita değişiyor mu acaba? Ya da bu kadar kasma oyna gitsin de diyebilirsiniz. İyi bir rehber ile karşılaşırsam çok memnun olurum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Oyunu nasıl keyif alıyorsan öyle oyna, oyunda en iyi olmaya çalışma, yani oyunu çok kasma, sıra tabanlı sisteme 20. saatten sonra alışırsın, dövüşler daha kolay gelir, ayrıca bol bol save alın, bir savaşta tıkanırsanız önceki save'nize dönüp oradan bir kaç eşya bakabilirsiniz, hepsi bu.

Oyundaki kesinlikle sadece ana görevden gitmeye çalışmayın oyunda aşırı zorlanırsanız. Bol bol yan görev yapıp haritada dolaşın ve yaptığınız görevler, savaşlar, konuşmalar ile (hepsinde değil) tecrübe puanı kazanıp karakterlerinizi geliştirin. Oyunu her yapacağınız seçimden önce, savaştan önce ve sonra ve arada başka bir yere giderken bile kaydedin. Oyunda büyücü karakterlerin seviye alınca özellikle bir sürü büyü açıldığını görmüşsündür fakat bu büyüklerin nereye gittiğini veya bu büyüleri kullanmaya çalışınca büyüleri hazırlaman gerektiğini söylüyorsa ve oyunun sana söylediği rehberleride çok okumadıysan büyülerin nereye gittiğini veya nasıl kullandığını bulamamış olabilirsin. Herhangi bir karakterde "k" tuşuna basarsan istediğin büyüleri açılan sekmeden ayarlayabilirsin.

Son düzenleme:
@Abradolf Lincoler @Erkan Skywalker @sarin
Hocalarım mesela bu lae'zel adında bir karakter var gemi düştükten sonra o da geminin yakınında bir yerde oluyormuş ama ben onu görmeden 10 saat kadar ilerledim tekrardan gidip onu ekibe ekleyebilir miyim? Kaybolma gibi bir durum olur mu? Ayrıca oyunun başında bir beyini adamdan çıkarma gibi bir şey gördüm internette. Onuda kaçırmışım. Çok şey kaybetmiş miyim?

Dert etmeyin hocam, en az 2-3 kez bitirilmesi için tasarlanmış bir oyun bu. Bende ilk oynayışımda karlach karakterini act 1 sonunda buldum, aslında başında bulmam gerekti.

Dert etmeyin hocam, en az 2-3 kez bitirilmesi için tasarlanmış bir oyun bu. Bende ilk oynayışımda karlach karakterini act 1 sonunda buldum, aslında başında bulmam gerekti.

Yani lae'zel için geç kalmış sayılır mıyım hocam. Diğer karkterlerimi 3 level yaptım çünkü.

@Abradolf Lincoler @Erkan Skywalker @sarin
Hocalarım mesela bu lae'zel adında bir karakter var gemi düştükten sonra o da geminin yakınında bir yerde oluyormuş ama ben onu görmeden 10 saat kadar ilerledim tekrardan gidip onu ekibe ekleyebilir miyim? Kaybolma gibi bir durum olur mu? Ayrıca oyunun başında bir beyini adamdan çıkarma gibi bir şey gördüm internette. Onuda kaçırmışım. Çok şey kaybetmiş miyim?

Hayır çok şey kaybetmemişsin oyunun başındaki olaylar hikayede o kadar da büyük etkiye sahip değil. Eğer oyunda hiçbir şeyi kaçırmamak istiyorsan Tab tuşunun üstündeki tuşa basıp düşman, dost veya herhangi bir karakteri görebilirsin. Aynı şekil yerdeki eşyalar içindeki alt tuşuna basarak nerede olduklarını görebilirsin.

Son düzenleme:
Hayır çok şey kaybetmemişsin oyunun başındaki olaylar hikayede o kadar da büyük etkiye sahip değil. Eğer oyunda hiçbir şeyi kaçırmamak istiyorsan Tab tuşunun üstündeki tuşa basıp düşman, dost veya herhangi bir karakteri görebilirsin. Aynı şekil yerdeki eşyalar içindeki alt tuşuna basarak nerede olduklarını görebilirsin.

Eyvallah hocam çok sağ olun. Ayrıca şimdi Druid Halsin diye birini arıyorum goblin kampında. Act 1'in bitmesine daha uzun bir süre var mıdır?

Oyunu bitirmeye değil de keşfetmeye oynayın hocam, hem bir şey kaçırmazsınız hem de daha çok keyif alırısınız. Halsin'i arıyorsanız başkangıç-orta bir yerdesiniz. Ben 30 saate yakın takılmıştım act 1 de.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı