Baldur's Gate 3 nasıl oynanır?

Godlixy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel i5-6600 | Sapphire Pulse RX 590
Cidden yardıma ihtiyacım var. Bayağı karışık duruyor hiçbir şey anlamadım. İlk savaşta öldüm. Ona rağmen çok güzel bir oyuna benziyor. Herhangi bir video da bulamadım öğretici.

Can Sungur ve Yakın Evren Baldur's Gate 3 videolarına bakabilirsin. Ben de ilk başladığımda çözerken zorlanmıştım, daha önce hiç o türde oyun oynamadığım için. Can Sungur'un videoları yardımcı oldu, temeli anlasan gerisini kendin çözüyorsun zaten oyun içine çekiyor seni. Yanılmıyorsam videonun adı da 'Baldur's Gate 3 rehberi: anlayarak oynayabilirsin' tarzı bir şeydi.

Türkçeye çevir sayfayı çok detaylı.

CS nin bu videosunuda izleyebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tüm bunlara ek bir özet geçeyim, oyunun temeli zar atmaya dayalı. Kutu oyunu gibi düşün. Her kısımda onlarca farklı şey gelebilir başına, gerçek hayat gibi düşün yaptığın her seçimin farklı bir geri dönüşü var. Bu yüzden doğru olan bumuydu yoksa böyle mi yapmalıydım diye takılma, kendin o an nasıl karar vermek istiyorsan o şekilde karar ver. Zaten mantığı çözdüğün zaman bir anda zaman su gibi geçecek.

Can sungur ve yakın evren Baldur's Gate 3 videolarına bakabilirsin. Ben de ilk başladığımda çözerken zorlanmıştım, daha önce hiç o türde oyun oynamadığım için. Can Sungur'un videoları yardımcı oldu, temeli anlasan gerisini kendin çözüyorsun zaten oyun içine çekiyor seni. Yanılmıyorsam videonun adı da 'Baldur's Gate 3 rehberi: Anlayarak oynayabilirsin' tarzı bir şeydi.

Teşekkürler hocam sağ olun. Oyunla ilgili tavsiyeleriniz var mı?

Oynayalı çok uzun zaman olduğu için pek bir şey diyemiyorum ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, oyun nasıl ilerler diye kendimi yediğim için kaynakları kullanma konusunda aşırı şekilde cimriydim. Böyle olma, rahat rahat oyna :D

Cidden yardıma ihtiyacım var. Bayağı karışık duruyor hiçbir şey anlamadım. İlk savaşta öldüm. Ona rağmen çok güzel bir oyuna benziyor. Herhangi bir video da bulamadım öğretici.
İlk savaş derken, gemi sahnesinden mi bahsediyorsunuz?
(Giriş sinematiğinden hemen sonra kontrolü oyuncuya bıraktığı bölüm.)

Süper oyun. Bazen sinir etse bile pes etmeyin. Pişman olmayacaksınız. En iyi oyunlar listesine zirveden girdi benim için aynı zamanda çoğu dünya için. Karakter dizaynı bile mi zevkli olur arkadaş. Buradan tekrardan ellerine sağlık yapan ekibin.

İlk savaş derken, gemi sahnesinden mi bahsediyorsunuz?
(Giriş sinematiğinden hemen sonra kontrolü oyuncuya bıraktığı bölüm.)

Evet hocam orası. Ben vuruyorum adama adamın canı 3 gidiyor. O bana vuruyor 20 canım gidiyor. Çözemedim orayı.

Süper oyun. Bazen sinir etse bile pes etmeyin. Pişman olmayacaksınız. En iyi oyunlar listesine zirveden girdi benim için aynı zamanda çoğu dünya için. Karakter dizaynı bile mi zevkli olur arkadaş. Buradan tekrardan ellerine sağlık yapan ekibin.

Hocam keşke daha önce bilseydim dediğiniz bilgiler var mı? Combat sistemini hiç anlamadım sırayla saldırmak tamam da hangi skill ne işe yarıyor hiç anlamadım. Keşke bu tarz oyunlarda öğretici olsa.

Evet hocam orası. Ben vuruyorum adama adamın canı 3 gidiyor. O bana vuruyor 20 canım gidiyor. Çözemedim orayı.
O boss'un arkasında kaçış merdiveni (çıkış) gibi bir şey vardı. Savaşmadan bir karakterin oraya giderse hemen Act 1'e başlayabilirsin. Bende boss'u öldüremedim ve arkadan gelen düşmanlar da vardı; bende kaçıp gittim.

Başka bir konuda kombat olayını birazcık anlatmıştım. Belki sana yardımcı olur diye linki bırakıyorum.

Güzel oyun özellikle ilk başları. Olay şu herşeyde zar atıyorsun. İlk başta temel özellikler var işte zeka, güç, çeviklik, karizma vs. Her sınıf bunlardan bir tanesini asıl gücü olarak kullanıyor. Örneğin barbarsın hasarını strenght belirliyor. Örneğin bir silah var 1dz6 bu minimum 1 vurur 6 kadarda zar atarsın demek bunun üzerine diyelim 17 strenght var bu da hasara eklenir bundan sonra başka avantajların varsa eklenir ve dezavantajların çıkarılır. Ondan sonra rakibin zar atar armoru ve constituonu üzerinden örneğin;aradaki fark vurduğun hasarı belirler. 20 zar atarsan kritik vurursun, 1 atarsan kritik ısla vurursun. Bu mantık oyunun her yerinde geçerli örneğin gizli bir kapı mı var zar atarsın attığın zar kapının puanını geçerse görürsün yoksa gizli kalır. Yere yağ atar düşmanın zar atarsın geçersen ayakta durursun yoksa devrilirsin vs.

Bazı açılardan klasik rpglere benzemiyor bazı iyi itemler haritada boş birşekilde gelip almanı bekliyor en zor bosslardansa adam akıllı hiçbir şey düşmüyor. Benim en nefret ettiğim şeydi sürekli wikiyi kontrol etmek kaçırdığım birşey var mı diye.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı