Baldur's Gate 3 nasıl oynanır?

Güzel oyun özellikle ilk başları. Olay şu her şeyde zar atıyorsun. İlk başta temel özellikler var işte zeka, güç, çeviklik, karizma vs. her sınıf bunlardan bir tanesini asıl gücü olarak kullanıyor. Örneğin barbarsın hasarını strenght belirliyor. Örneğin bir silah var 1dz6 bu minimum 1 vurur 6 kadar da zar atarsın demek bunun üzerine diyelim 17 strenght var bu da hasara eklenir bundan sonra başka avantajların varsa eklenir ve dezavantajların çıkarılır. Ondan sonra rakibin zar atar Armor'u ve constituonu üzerinden örneğin; aradaki fark vurduğun hasarı belirler. 20 zar atarsan kritik vurursun, 1 atarsan kritik ısla vurursun. Bu mantık oyunun her yerinde geçerli örneğin gizli bir kapı mı var zar atarsın attığın zar kapının puanını geçerse görürsün yoksa gizli kalır. Yere yağ atar düşmanın zar atarsın geçersen ayakta durursun yoksa devrilirsin vs.

Bazı açılardan klasik RPG'lere benzemiyor bazı iyi itemler haritada boş bir şekilde gelip almanı bekliyor en zor bosslardansa adamakıllı hiçbir şey düşmüyor. Benim en nefret ettiğim şeydi sürekli wikiyi kontrol etmek kaçırdığım bir şey var mı diye.

Hocam zar mantığını anladım Can Sungur anlatıyor. Fakat bir sorum var. Bazen direkt zar atıyorum. Bazen zar atmıyorum. Savaşırken zarı arka planda oyun kendisi mi atıyor?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı