Baldur's Gate 3 yararlı modlar

Merhaba arkadaşlar, bu konumda sizlere oyun için yararlı modları bir araya toplamak istedim. Bu oyun için bu tarz konular görmedim (varsa affola), oyunu oynarken eksik hissettiğim bazı konular oldu, bende Nexusmods üzerinde araştırmalar yaparak yararlı bir kaç mod buldum. Sizlere bu modları paylaşmak istiyorum. Umarım işinize yarayacak modlar bulabilirsiniz.

1- Achievement Enabler​

Her oyunda olduğu gibi bu oyunda da steam kazanımları devre dışı kalıyor. Bu sayesinde modlarla birlikte achievement kazanmaya devam edebilirsiniz.

2- Additional Fighting Styles​

Bu mod sayesinde artık istediğiniz karakterle istediğiniz feat'leri kullanabileceksiniz. ( Paladin oynarken dual-handle fighting featini kullanamıyorsunuz, bu sayede artık kullanabilirsiniz. )

3- Aether's Black Dye​

Kesinlikle tavsiye ettiğim modlardan bir tanesi. Oyundaki zırhların bazen renklerini beğenmiyorum. Bu mod sayesinde bir adet iksir alıyorsunuz ( Oyun başındaki druid kampındaki cüce tüccardan veya diğer tüccarlardan ), bu iksir ile zırhları birleştirdiğinizde renkleri siyah oluyor ve çok hoş bir görüntü oluşuyor. ( İksir sınırsız, dilediğiniz kadar kullanabiliyorsunuz.

4- Bless Enhanced​

Çok tavsiye ettiğim bir mod değil ama her seferinde savaşa girerken süreli buffları basıp girmekten sıkıldıysanız kesinlikle öneririm. ( Bless buffını sınırsız yapıyor eğer başka buffları sınırsız yapmak istiyorsanız bu mod yapımcısının modlarına göz atın derim. User :: MaskedRPGFan )

5- No more looping VFX and SFX on buffs​

Buffları bastıktan sonra çok fazla efekt oluşuyor üzerinizde bunun yüzünden karakterinizi göremiyorsunuz ( karakteriniz hep mavi oluyor bufflar yüzünden ). Bu durumdan sıkıldıysanız kesinlikle öneriyorum bu modu. Buff efektlerini kaldırıyor. ( Üstteki modla çok güzel uyumlu oluyor )

6- Eyes of the Beholder​

Oyunda karakter tasarlarken bir eksiklik hissettim. Kesinlikle tiefling gözleri gibi gözleri insanda veya elflerde kullanamıyorduk. Bu mod ile birlikte çok güzel gözler oyuna ekleniyor. ( Not : Mod indirme kısmında en üstteki modu indirdikten sonra alttaki modlardan birini seçmeniz gerekiyor. En üstteki yeterli değil, tek onu indirirseniz mod çalışmayacak. )

7- Skirt Mod​

Oyunda bir diğer eksik kadın karakterlerin kıyafetleri, erkeklerin giydiği kıyafetlere çok benziyor. Bu mod ile birlikte neredeyse tüm zırhlara etek ekliyor ( Mod sayfasında resimler mevcut )

8- Drow Unleashed​

Bu mod ile oyun başında karakter yaratırken, diğer ırklarda bulunan özellikleri bu ırka ekliyor ( Örnek olarak orklarda bulunan canınız 0 a düştüğünde 0 yerine 1 olması durumunu drowlara ekliyor. )

9- Stackable Items​

Kesinlikle önerdiğim bir mod. Bir yerden sonra artık envanter kontrol edilemez hale geliyor. Çok fazla eşya birikiyor falan... Bu mod ile örnek verecek olursam longsword gibi itemleri stackleyebiliyorsunuz. Envanterinizde 3 adet longsword varsa üst üste biniyor bu sayede envanter karışıklığı son buluyor.

10- No More Dirt And Blood (Release Version)​

Önerdiğim diğer bir mod ise bu. Oyunda çoğunlukla savaşa giriyoruz ve her savaştan sonra yüzümüz üstümüz kan oluyor. Diyaloglarda ise bu kan kötü bir görüntü oluşturuyor. Bu mod bu kan ve kiri tamamen kaldırıyor.

11- Fantastical Multiverse​

Önerdiğim bir mod değil ama zevkli bir mod. Oyuna 50'den fazla ırk ekliyor.
Not : Eğer Türkçe oynuyorsanız kesinlikle önermiyorum çünkü eklenen ırklar komple ingilizce ve ırkların diyaloglarıda İngilizce.

12- WASD Character Movement ve Native Camera Tweaks​

Eğer oyunu bir Witcher veya RPG türünde oynamak istiyorsanız bu iki modu deneyebilirsiniz. İlk mod karakteri wasd tuşlarıyla yönetmenizi sağlıyor. İkinci mod ise kamera açısını düzenlemenizi sağlıyor.

13- Short Rest Tweaks​

Özellikle kullandığım diğer mod. Eğer sizde dos 2 gibi bir oyundan bd3 gibi bir oyuna geçiş yaptıysanız eski bd1-2 oyunlarını oynamadıysanız bu uyuma mekaniği size de başta tuhaf gelmiş olabilir. Bu mod kısa dinlenme sayısını 2'den 10-99-9999 gibi değerlere çıkarabilmenizi sağlıyor.

14- Short rest refreshes spells and some more (Release compatiable)​

Üstteki modla kullandığım bir mod. Kısa dinlenme ile yenilenmeyen büyü slotları bu mod ile birlikte kısa dinlenmede artık yenileniyor.

15- Carry Weight Increased - Up To Over 9000​

Oyunda bi yerden sonra çok fazla eşya birikiyor çantanızda. 4 karakter arasında şahsen ben itemleri aktarmaktan artık bıkmaya başlamıştım. Bu mod sayesinde atıyorum taşıma kapasitesi 150 ise 9000 gibi değerlere çıkarabiliyorsunuz.

16- Ring Of Minor Rituals​

Oyuna, oyunun başındaki tüccardan alabileceğiniz bir yüzük ekler. Bu yüzük sayesinde ölülerle konuşabilir, istediğiniz bir ırka dönüşebilir, hayvanlarla konuşabilir ve düşünce algılama büyüsünü yapabilirsiniz.

17- Warp Teleportation Spell​

Yeni başlayanlara kesinlikle önermiyorum !
Sizde eğer benim gibi act 1'i 50-100 kere oynayanlardansanız bu modu kesinlikle öneriyorum.
Bu mod sayesinde uzun bir alan içerisinde istediğiniz yere ışınlanabilirsiniz.
(Kitap elde ediyorsunuz bu kitabı ozanların kullandığı slota takabiliyorsunuz. Kitabı oyun başındaki training chestten, eğer büyücüyseniz büyü öğrenerek veya druid kampındaki cüce tüccardan alabilirsiniz.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam iyi akşamlar. Oyun hakkında baya bilginiz var ve oyunla alakalı buradan sormak istemediğim sorular var. Benim instagram hesabıma dm atma şansınız var mı? Oradan sorayım yada tercih ederseniz DC, telegram falan her şey olur. Siz söyleyin ona göre hesap bilgilerimi paylaşayım.
Hocam discorddan yazabilirsiniz.
Discord : xanteus

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı