Baldur's Gate 3'te görevler nasıl alınıyor?

R1eques

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi akşamlar. Sormak istediğim soru Baldur's Gate 3 görev sistemi. Yani oyun içinde çevredeki NPC'lere laf atip görev mi aliyoruz, yoksa bir ana hikaye var mı?

Gel kardeşim görevim var demiyor. Kimi görevi insanlarla konuşarak alıyorsun kimisini yerden bulduğun bir kağıt parçasıyla alıyorsun kimi görev görev sekmesinde bile olmuyor, bulduğun kağıtlardan vb. takip ederek bulman gerekiyor. Yanında aldığın yoldaşların hikayeleri var vb. vb. Ana görev tabi ki var ama onu da nasıl şekillendireceğin sana bağlı.

Beni ana göreve yönlendiriyormu peki yani işte görevin ışığı sembolu farkli olur o yoldan devam etmem gerekir o tarz birsey yokmu ?
Gel kardeşim görevim var demiyor. Kimi görevi insanlarla konuşarak alıyorsun kimisini yerden bulduğun bir kağıt parçasıyla alıyorsun kimi görev görev sekmesinde bile olmuyor, bulduğun kağıtlardan vb. takip ederek bulman gerekiyor. Yanında aldığın yoldaşların hikayeleri var vb. vb. Ana görev tabi ki var ama onu da nasıl şekillendireceğin sana bağlı

Beni ana göreve yönlendiriyormu peki yani işte görevin ışığı sembolu farkli olur o yoldan devam etmem gerekir o tarz birsey yokmu ?
Hayır yok crpg oyunlar görev senaryosunu takip etmeni isteyen oyunlar değil. Rastgele dolaşacaksın haritayı keşfedeceksin her seferinde farklı durumlara farklı tepkiler vereceksin ve öyle öyle ilerleyeceksin. Oyunda yaptığın tercihlere göre 18.000 farklı görev sonu var.

Hayır yok crpg oyunlar görev senaryosunu takip etmeni isteyen oyunlar değil. Rastgele dolaşacaksın haritayı keşfedeceksin her seferinde farklı durumlara farklı tepkiler vereceksin ve öyle öyle ilerleyeceksin. Oyunda yaptığın tercihlere göre 18.000 farklı görev sonu var.
Anladım ya oyunun güzelliği, kalitesi, veya açık dünyası dışında beni yönlendirmediği zaman sıkılıyorum nasil ilerleyeceğimi bilmiyorum ama çokta merak ediyorum 800 TL az değil çok kararsızım

Anladım ya oyunun güzelliği, kalitesi, veya açık dünyası dışında beni yönlendirmediği zaman sıkılıyorum nasil ilerleyeceğimi bilmiyorum ama çokta merak ediyorum 800 TL az değil çok kararsızım
O zaman size göre bir oyun değil. Bu oyunda uzun uzun konuşup insanların dediklerine dikkat etmeniz, başarısızlığı, görevleri bulamamayı ya da görevleri beceremeyip her şeyin içine etmeyi kabul etmeniz gerekiyor.

Gel kardeşim görevim var demiyor. Kimi görevi insanlarla konuşarak alıyorsun kimisini yerden bulduğun bir kağıt parçasıyla alıyorsun kimi görev görev sekmesinde bile olmuyor, bulduğun kağıtlardan vb. takip ederek bulman gerekiyor. Yanında aldığın yoldaşların hikayeleri var vb. vb. Ana görev tabii ki var ama onu da nasıl şekillendireceğin sana bağlı.

Enis Kirazoğlu'nun sesiyle okudum.

Arkadaşlar iyi akşamlar. Sormak istediğim soru Baldur's Gate 3 görev sistemi. Yani oyun içinde çevredeki NPC'lere laf atip görev mi aliyoruz, yoksa bir ana hikaye var mı?

Keşfederek öğreneceksin. Örneğin ismin Ali olsun annen sana Ali oğlum su getir diye bağırır ve sen görevi zorunlu olarak alırsın ayrıca ani olarak gelişmez görevi sana Map'te ''a''(anne)işaretli görev olarak verir. Ancak bu oyunda seni çağırmıyorlar. Örneğin sokakta yürürken birinin yere düştüğünü gördün ve bu ani olarak gelişti yardım edip etmemek senin elinde. Sen onların ayağına gidiyorsun hiçbir olaydan haebrin olamdan.

Anladım ya oyunun güzelliği, kalitesi, veya açık dünyası dışında beni yönlendirmediği zaman sıkılıyorum nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum ama çok da merak ediyorum 800 TL az değil çok kararsızım.

Olabilir hocam. O bende de var. Oyunun hikayesi çok uzun ve bir çizgi yok. O koskoca dünya'da o kadar serbestlik zor haliyle.

Enis Kirazoğlu'nun sesiyle okudum.

Keşfederek öğreneceksin. Örneğin ismin Ali olsun annen sana Ali oğlum su getir diye bağırır ve sen görevi zorunlu olarak alırsın ayrıca ani olarak gelişmez görevi sana Map'te ''a''(anne)işaretli görev olarak verir. Ancak bu oyunda seni çağırmıyorlar. Örneğin sokakta yürürken birinin yere düştüğünü gördün ve bu ani olarak gelişti yardım edip etmemek senin elinde. Sen onların ayağına gidiyorsun hiçbir olaydan haebrin olamdan.
Çevreye tepki vererek görev alıyorum yani anladim sağolun şimdi bi soru daha sorucam ama bu herkese göre degişir bu oyun tarzina cok uzağım yani sizce alsam bu oyun benide içine alırmı saatlerimi gömermiyim ?

Çevreye tepki vererek görev alıyorum yani anladim sağ olun şimdi bir soru daha soracağım ama bu herkese göre degişir bu oyun tarzina cok uzağım yani sizce alsam bu oyun beni de içine alır mı saatlerimi gömer miyim?

Zannetmiyorum. Öncesinde bu oyun türüne alışmanız lazım daha küçük oyunlar oynayarak. Eğer oyuna direk girerseniz kendinizi uzay boşluğunda hissedeceksiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı