Balığın yanında ne iyi gider?

Yav hocam sağlıklı beslenmeye çalıyorum, siz rakı diyorsunuz. 😂 belirtmedim gerçi.

Yoğurt, ayran falan olmaz mı?

Hocam balık bayat olmadığı sürece yoğurtla vs. tüketebilirsiniz, öbür türlüsü zehirleniyorsunuz.

Bayat olup olmadığını nasıl anlayacağım?
Marketlerde satılan donmuş balıklar bayat mıdır?
Balık suyun içine atıldığında dibe çöküyorsa tazedir. Ama eğer çökmeyip suyun üstünde duruyorsa bayattır. Suyun üstünde kalan balığın ağzı açık kalır. Bayat balıkların karın kısmında şişlik olabilir.
Kaynak: sunmare.net

Pişmiş balık ise bozulmaya başladıktan sonra bile lapa gibi bir tabaka oluşturmaz. Bir sonraki adım balığı koklamak. Muhtemelen bildiğiniz gibi, hem pişmiş hem de çiğ balık, balık gibi kokar. Ancak buzdolabında bozulmaya başlayan balıklar keskin bir balık kokusuna sahip olacaktır.
Kaynak: sabah.com

Hocam pişirmediyseniz koklayarak anlayabilirsiniz ve ya en üstteki yöntemi deneyebilirsiniz.
Bayatlayan balıkta normal balık kokusundan farklı olarak çok daha asitli ve ekşi bir koku vardır. Taze balık kötü kokmaz sadece biraz deniz kokar. Bu durum buzdolabına koyduğunuz balık için de geçerlidir. Eğer dolabın kapağını her açtığınızda balık kokusu dışarı çıkıyorsa balık bayattır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı