Balık ile yoğurt birlikte tüketilebilir

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Balık ile yoğurt birlikte tüketilebilir. İstersen ayran, istersen kefir, istersen yoğurt; balık taze olsa da olmasa da sırf sadece yoğurttan, ayrandan, kefirden kaynakli zehirlenecegi dusunuluyorsa (taze yemenizi öneririm tabii balığı), bu sizi zehirlemez, balık taze degilse belki o zehirleyebilir. Balık ile yoğurt'un birlikte tüketilmemesini söyleyen bilimsel bir kanıt yoktur. Hatta lezzetli de olabilir ikisini bir tüketmek. Yoğurt probiyotik bakimindan iyidir, balik ise omega 3 gibi, yani birlikte tüketilirse eğer bir aksilik yoksa vitamini alinabilir. Bu gidalarin bir tanesine karsi alerjiniz veya IBS, IBD'niz varsa, belki hassasiyetiniz olabilir, boyle bir sey soz konusuysa sindirim sorununa yol acabilir. Ancak genel olarak eger laktoz intoleransiniz yoksa, alerjiniz yoksa, IBD ve IBS'e sahip olan kisiler icin genellikle balik, belki de süt ürünleri guvenli olabilir.

Son düzenleme:
Bu konuyla alakalı herhangi bir çalışma var mı hocam?

Bilimsel kanit yok hocam. Yani birlikte tuketilmenin zarari olmaz. En fazla balik taze degilse zehirlenilecekse bile taze ise yogurttan degil, baliktandir yani.

Mesela boyle bir tarif var.

Son düzenleme:
Ben her ikisinin de taze olmasından yanayım öyle daha sağlıklı olacaktır. Onun haricinde ben hep taze şekilde bu ürünleri beraber tüketiyorum ve başıma bir şey gelmedi.

Balığın tazeliğinden kastınız yeni tutulmuş olması mı yoksa aylarca süre geçip ama tüketim tarihinin geçip geçmemesi mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı